LUNA Çöküşünün Arkasında Bu Cüzdan Olabilir: Hangi Kripto Para Şirketine Ait?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto piyasaya yapıcı Wintermute’un Araştırma Başkanı Igor Igamberdiev, geçen yıl yaşanan Terra (LUNA) çöküşüne yol açan TerraUSD’nin (UST) dolar sabitliğini kaybetmesinin arkasında kripto ticaret firması Jane Street’in olabileceğini öne sürdü.

Igor Igamberdiev Twitter üzerinden 28 Şubat tarihinde yaptığı açıklamasında, geçen yıl yaşanan UST depegiyle ilgili dikkat çeken iddialara yer verdi. Igamberdiev, cüzdan hareketlerine dayandırdığı bu tezinin merkezine Jane Street’i koydu.

Bir başka kripto ticaret firması Clearpool ile Jane Street arasında geçen yıl gerçekleştirilen 25 milyon USDC‘lik bir borç anlaşması gereği her iki tarafında cüzdan adresleri kamuyla paylaşılmış ve kendilerine ait olarak işaretlenmişti.

Söz konusu bu adresler arasında Jane Street’e ait olduğu bilinen ve Cüzdan A olarak adlandırılan adres, Clearpool ile olan ticaretinden 2 hafta sonra 25 milyon USDC daha borç aldı ve bunu Coinbase hesaplarına aktardı. Bahsi geçen cüzdanın UST de-pegger’dan 84,5 milyon USDC aldığını belirten Igamberdiev, cüzdanın bu para yatırma işlemleri dışında başka bir etkileşimi olmadığını vurguladı.

Igamberdiev, cüzdanın UST‘yi bir ay boyunca Anchor‘da tuttuğunu belirtti ve bu hamlenin Jane Street’in kötü niyetli bir düşünce içinde olduğu anlamına gelmeyeceğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
LUNA Çöküşünün Arkasında Bu Cüzdan Olabilir: Hangi Kripto Para Şirketine Ait?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!