Bank of England yetkilisi, dijital pound’un büyük bir fırsat olduğu söylüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bank of England yetkilisi, dijital pound’un işletmeler için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Bloomberg’ün haberine göre, Bank of England’ın üst düzey bir yetkilisi, sanal para birimleri gibi yeni teknolojiler için işletmeler için önemli fırsatlar sunabileceğini ifade etti.

Ülkenin para politikasından sorumlu başkan yardımcısı olan Ban Broadbent, Bank of England’ın yeni ödeme teknolojilerin düzenleyici etkilerine yoğun bir mesai harcadığını söyledi.

Bank of England’ın bugün gerçekleştirilen bir konferansında söz alan Broadbent, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Şimdiye kadar mevcut dijitalleşme deneyimi, yeni teknolojilerin sağladığı yeni ürün ve hizmetlerin geniş ölçekte oldukça hızlı bir biçimde benimsenebilmesidir. Bu, finansal kurumlar, işletmeler ve bireyler için fırsatlar sağlıyor”

Bank of England ve Birleşik Krallık Hazinesi yetkilileri, kripto paralara benzer bir biçimde çalışacak olan ancak merkez bankasının mevcut rezervleri tarafından desteklenecek olan bir sanal para birimi için çalışmalarını sürdürüyor. Piyasaya sürülecek potansiyel sanal para biriminin isminin “Britcoin” olması planlanıyor. Bitcoin’e oldukça benzer bir isme sahip olan bu coin, benimsemenin her geçen gün arttığına ilişkin önemli bir işaret olarak görülüyor.

Dünyanın birçok merkez bankası, CBDC’lere yönelik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto para sektörüne baskı uygulamayı sürdürüyor. Kısa bir süre önce BUSD’yi bir menkul kıymet olarak niteleyen SEC, Kraken borsasının da staking programını sonlandırmasına sebep olmuştu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bank of England yetkilisi, dijital pound’un büyük bir fırsat olduğu söylüyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!