Lido Finance, Ethereum (ETH) stake işlemlerine limit uyguluyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Likit stake protokolü Lido Finance, yalnızca bir gün içinde 150.000’den fazla Ethereum’un (ETH) protokol aracılığıyla stake edilmesinin ardından “staking rate limit” adı verilen bir protokol güvenlik özelliğini devreye soktu. 

Bilindiği üzere Lido, dijital varlıklar için likit bir stake etme çözümü ve kullanıcıların tokenlerini kilitlemelerine gerek kalmadan ETH stake etmelerine olanak tanır. Bir kullanıcı ETH yatırdığında, Lido onlara stake edilmiş Ethereum (stETH) olarak bilinen likit bir ETH türevi verir ve kullanıcılara token’ların cüzdanlarında tutulduğu her gün için stake etme ödülleri verir. 

Lido protocol has registered its largest daily stake inflow so far with over 150,000 ETH staked.

Upon reaching this number, a curious (but important) protocol safety feature called Staking Rate Limit was activated.

Here’s how it works pic.twitter.com/ngBtWz7q18

— Lido (@LidoFinance) February 25, 2023

Likit stake protokolü tarafından yapılan açıklamalara göre, “dinamik mekanizma” günlük 150.000 ETH’lik stake limitine ulaşılmasının ardından devreye girdi.

İlgili bir kılavuzda Lido, emniyet valfinin yüksek girişler sırasında basılabilecek Ethereum miktarını sınırlamayı amaçladığını ve ödüllerin seyreltilmesi gibi potansiyel olumsuz etkileri ele almayı amaçladığını duyurdu.

Lido, “Bu sistem, herhangi bir zamanda toplam ne kadar stETH basılabileceğini son birikimlere göre azaltarak ve daha sonra bu kapasiteyi blok bazında yenileyerek çalışıyor” ifadelerine yer verdi.

Buna ek olarak Lido, stake limit mekanizmasının yaklaşımı ne olursa olsun stETH basmaya çalışabilecek tüm tarafları etkileyeceğini belirtti.

Öte yandan zincir üstü kartal gözlü analist Lookonchain, 150.100 ETH’nin tek bir kullanıcıdan gelmiş olabileceğini gösteren bir ekran görüntüsü paylaştı. 50.000’er ve 100’er olmak üzere üç para yatırma işlemi gerçekleştirildi.

Açıklama: tek bir kullanıcıdan 150.100 ETH geldi. Kaynak: DeBank

Lido Finance’in web sitesine göre ise 27 Şubat itibarıyla protokol aracılığıyla 8,9 milyar dolardan fazla ETH stake edilmiş durumda ve bu rakam 2 Ocak’ta bildirilen 5,8 milyar dolardan önemli ölçüde daha yüksek.

İlginizi çekebilir: Lido DAO: “SEC’in stake işlemlerine yasak getirmesi, beklenmedik sonuçlar doğurabilir”

Lido’dan gelen son gelişmeye göre, Shangai yükseltmesi yaklaştıkça ETH stake hacimlerinin artmaya devam ettiği bildirildi. Ethereum Shangai yükseltmesinin ise önümüzdeki mart ayının ortasında yapılması bekleniyor. Bununla birlikte Ethereum fiyatında nasıl gelişmeler yaşanacağına dair spekülasyonlar da artmaya devam ediyor.

Halihazırda planlanan beş yükseltmeden biri olan EIP-4895’in, stake edilmiş ETH’nin kilidini açması ve para çekme işlemlerine izin vererek kripto piyasasında likiditenin artmasına yol açması bekleniyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Lido Finance, Ethereum (ETH) stake işlemlerine limit uyguluyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!