FED, FDIC ve OCC’den Bankalara Kripto Paralar İçin Likidite Uyarısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Merkez Bankası (FED), Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) ve Para Birimi Denetleyici Ofisi (OCC) toplu bir bildiride, bankacılık sektörünü kripto para piyasasın ciddi likidite risklerine karşı uyardı.

FED, FDIC ve OCC tarafından paylaşılan toplu bir bildiride, bankalar kripto paraların likidite riskleri hakkında uyarıldı. Kurumların ortak açıklamasında, kripto firmalarının banka mevduatlarının istikrarsız olabileceğine ve bir şirketin kendisi istikrarlı olsa bile kripto sektörü dinamikleri tarafından sekteye uğratılabileceğine yer verildi.

Özellikle bankaları kriptonun önemli likidite tehlikeleri oluşturduğu konusunda uyaran kurumlar kredi verenleri genel olarak dijital varlıklardan uzaklaşmaya davet etti:

Bu tür piyasalar ve mevduatlar, yaşanacak olaylardan, medya hareketlerinden ya da belirsizlikten kolayca etkilenebilen kırılgan bir yapıya sahiptir. Hızlı varlık girişleri olabileceği gibi hızlı çıkışlar da kolaylıkla mümkündür. Bir bankacılık kuruluşunun mevduat fonlama tabanı, birbiriyle yüksek derecede bağlantılı olan kripto varlıklarla ilgili kuruluşlarda yoğunlaştığında, yaşanacak mevduat dalgalanmaları likidite riskini artırabilir.

Son bir sene içerisinde kripto para sektöründe yaşanan krizleri işaret eden ve FTX iflasını örnek veren düzenleyici kurumlar, kripto varlıkla ilgili faaliyetlerde yoğunlaşan iş modelleriyle ilgili önemli güvenlik ve sağlamlık endişeleri bulunduğunu açıklamalarına ekledi.

Bu uyarı, söz konusu kurumlar tarafından bankalara yapılan ilk uyarı da değil. Son olarak ocak ayının ilk günlerinde bir araya gelen kurumlar kripto para risklerine karşı kapsamlı bir uyarı yapmış ve geleneksel finans ile kripto sektörünün yakınlaşmasını “endişe verici” olarak nitelendirmişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FED, FDIC ve OCC’den Bankalara Kripto Paralar İçin Likidite Uyarısı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!