Spotify, Web3 cüzdan entegrasyonlarına başlıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyaca ünlü müzik platformu Spotify, çeşitli pazarlarda token özellikli çalma listelerini test ederek Web3 çalışmalarını genişletiyor.  

Spotify, artık Web3 alanında

Web3 oyun ekosistemi Overlord, geçtiğimiz gün Spotify ile ortaklığının başladığını duyurdu. Overlord’un token özellikli topluluk küratörlüğündeki çalma listesine artık Spotify’da Creepz NFT’lerini tutanların Web3 cüzdanları aracılığıyla erişilebilir olacak. Başlarda, çalma listelerinin kilidini yalnızca ABD, Birleşik Krallık, Almanya, Avustralya ve Yeni Zelanda’dan Android kullanıcıları açabilecek. 

Üç aylık pilot programdaki diğer katılımcılar ise Fluf, Moonbirds ve Kingship metaverse toplulukları olarak belirlendi. Fluf ve Moonbirds, akış hizmetiyle ilgili ortaklıkları hakkında herhangi bir ayrıntı paylaşmasa da Kingship, Twitter’da bir pilot uygulamaya katıldığını doğruladı.  

Bununla birlikte Queen, Missy Eliott, Snoop Dogg ve Led Zeppelin’in hitleri de dahil olmak üzere parça listesinin kilidini açmak için kullanıcının bir Kingship Key Card NFT’ye sahip olması gerekiyor. 

Ayrıca Spotify’ın Web3 alanındaki girişim haberi, Web3 token fiyatlarındaki artışları da tetiklemiş durumda. Viberate’in (VIB) yerel token fiyatı, duyuruyla birlikte yüzde 33 artış yakaladı. Audius (AUDIO) ve Rhythm’a (RHYTHM) bakıldığında ise sırasıyla yüzde 4 ve yüzde 2,5 artışları görmek mümkün. 

Öte yandan Spotify, NFT galerilerini müzisyenlerin profillerinde ilk Mayıs 2022’de test etmeye başladı. O zamanlar platform, doğrudan satın alma seçeneği sunmasa da kullanıcıların, sanatçıların NFT’lerini önizlemesine ve öğeleri satın alabilecekleri OpenSea sayfasına yönlendirilmesine izin veriyordu. 

Hayatımızın her alanında olduğu gibi müzik sektörü de kriptonun benimsenmesinde azımsanmayacak bir orana ulaşmış durumda. Geçtiğimiz ocak ayı sonlarında, podcast platformu Fountain, podcast dinleyicileri için Bitcoin mikro ödemelerini etkinleştirmek için ZEBEDEE ile bir ortaklık duyurdu. Şubat ayında ise Rihanna’nın hit 2015 şarkısı “Bitch Better Have My Money”nin telif hakları 300 NFT’lik bir koleksiyonun parçası olarak sunuldu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Spotify, Web3 cüzdan entegrasyonlarına başlıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!