FTX kurbanı Galois Capital, faaliyetlerine son veriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX borsasının kurbanlarından risk fonu Galois Capital, fonlarının büyük bir çoğunluğunun FTX’te sıkışıp kalmasının ardından faaliyetlerine son vereceğini açıkladı. Şirket, uzun soluklu ayakta kalma çabalarının ardından, nihayet yatırımcılarına varlıklarını iade etmeye kararı aldı. 

Galois Capital da FTX’e kurban gitti

12 Kasım 2022’de risk fonu, resmi Twitter hesabından FTX borsasında önemli ölçüde varlığının kaldığını açıkladı. 

For the record, yes we did have significant funds stuck on FTX. No, we did not use any Bahamian method to move funds out.

— Galois Capital (@Galois_Capital) November 11, 2022

Financial Times tarafından yayınlanan bir habere göre Galois Capital, resmi bir açıklama ile yatırımcılarına, tüm faaliyetlerinin durdurulduğunu ve açık tüm pozisyonları kapattığını söyledi. Galois Capital kurucu ortağı Kevin Zhou da konuya ilişkin birtakım açıklamalarda bulundu. Zhou, müşterilerinden özür dileyerek, FTX’te meydana gelen çöküşten büyük yara aldıklarını ve bu yüzden de faaliyetlerine devam edemeyeceklerini açıkladı.  

Şirket, yatırımcılara, FTX’te kalmayan diğer fonların yüzde 90’ını ise iade edeceğini bildirdi. Kalan yüzde 10’luk kısmın ise tartışmalar son bulana kadar platform tarafından tutulması bekleniyor. 

Zhou, ayrıca on yıl sürebilecek uzun bir iflas sürecini beklemek yerine tüm alacaklılarına borçlarını ödeme taraftarı olduklarının da altını çizdi. 

Bilindiği üzere FTX’te meydana gelen çöküş, New Huo Technology ve Nestcoin de dahil olmak üzere kripto piyasasındaki pek çok şirketin fonlarını dondurdu. Galois Capital da bu kurbanlardan yalnızca bir tanesi. Risk fonu şirketinin ise FTX’te toplamda 50 milyon dolarının sıkıştığı söyleniyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX kurbanı Galois Capital, faaliyetlerine son veriyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!