Yargıç, Sam Bankman-Fried’in kefaletini yakabileceğini açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir süredir kefaletle serbest bırakılma kararı sonucu ev hapsinde kalan Sam Bankman-Fried’in kefaletle serbest bırakılma koşulları iptal edilebilir.  

Sam Bankman-Fried’in tanık manipülasyonu, kefaletine mal oldu

Bilindiği üzere iflas eden FTX borsasının eski CEO’su kısa süre önce tanık manipülasyon etme girişiminde bulunmuştu. Bu durumun da SBF’in kefaletinin iptal edilmesinde büyük bir rol oynayacağı düşünülüyor. 

Birden fazla yayınlanan rapora göre, geçtiğimiz dün gerçekleştirilen bir duruşmada Yargıç Lewis Kaplan, Bankman-Fried’in kefaletle serbest bırakıldığı zamanlarda, tanık manipüle etme denilen federal bir suç işlediği olasılığına işaret etti. 

Kaplan ayrıca Bankman-Fried’in, önümüzdeki ekim ayındaki duruşmasına kadar hapse geri gönderilebileceğini öne sürdü. 

SBF’in duruşmasıyla ilgilenen yargıç, konuya ilişkin “Neden Bankman-Fried’i elektronik cihaz ve internet cennetinde serbest bırakmam isteniyor anlamıyorum” ifadelerine yer verdi. 

Hukuk profesörü Richard Painter, 17 Şubat tarihli bir tweet’te, bu düşünceyi yineledi ve mevcut koşullar göz önüne alındığında, tanık manipüle etmenin iyi bir fikir olmayabileceğini öne sürdü ve ekledi:

“Hey kripto biraderim. Kefaletle serbest bırakılma döneminde tanık manipüle etmek, hapsi boylamak için çok iyi sebeptir.” 

Bilindiği üzere 15 Şubat tarihinde savcılar, Yargıç Kaplan’a, SBF’in elektronik cihazlara erişiminin kısıtlanmasına ilişkin talepte bulundular. 

Duruşma sırasında ise Yargıç Kaplan, Bankman-Fried’in hem bilgisayarı hem de cep telefonu olan iki ebeveyniyle birlikte yaşadığı göz önüne alındığında, bu kısıtlamaların interneti kullanmasını engelleyeceğine inanmanın saflık olduğunu öne sürdü. 

Öte yandan 9 Şubat tarihinde de FTX’in eski CEO’sunun, potansiyel tanıklarla temasa geçtiği tespit edildikten sonra, belirli mesajlaşma uygulamaları kullanması yasaklandı. Buna ek olarak SBF’in VPN kullanımına da yasak getirildi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Yargıç, Sam Bankman-Fried’in kefaletini yakabileceğini açıkladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!