FTX Digital Markets’in müşteri fonlarını ayırmadığı iddia edildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mahkemeye sunulan rapora göre, FTX’in Bahama kuruluşu olan FTX Digital Markets, müşteri fonlarını ve kurumsal fonları birleştirdi.

Tasfiye memurlarının Bahamalar’da sunduğı bir rapora göre, şirketin muhasebe kayıtları oldukça sınırlıydı. Onlara göre müşteri fonları ile kurumsal fonlar arasında çok az bir ayrım söz konusuydu.

FTX CEO’su John Ray, daha önce FTX için aynı iddialarda bulunmuştu. Sam Bankman-Fried ise bu iddiaların tamamını reddetmişti. Borsanın iki eski yöneticisi ise kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmişti.

Tasfiye memurlarının sunduğu rapora göre, FTX Digital Markets’in farklı bankalarda yaklaşık 219,5 milyon doları bulunuyor. Ancak bu fonların ne kadarı müşterilerin bu konu son derece belirsiz.

“Müşteri varlıklarının genel kurumsal fonların aksine meblağların net bir biçimde belli olmayacağı şekilde karıştırıldığını görülüyor”

Rapor, davaya geçici tasfiye memuru olarak atanan Kevin Cambridge tarafından sunuldu. Cambridge, FTX Digital Markets’in 10.500 kurumsal müşteri de dahil olmak üzere küresel anlamda 2,4 milyondan fazla müşteriye sahip olabileceğini dile getirdi. 

Tasfiye memurları ayrıca, 276,2 milyon dolar değerinde şirketler arası borç olduğunu belirledi. 

Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri federal yargıcı, Sam Bankman-Fried’ın kefaletine katkı sağlayan iki ismin açıklanmasına onay verdi. Uzun zamandır gizlenen bu iki ismin Stanford Üniversitesi araştırma bilimcisi Andreas Paepcke ve Standford Hukuk Fakültesi’nin eski dekanı Larry Kramer olduğu ortaya çıktı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX Digital Markets’in müşteri fonlarını ayırmadığı iddia edildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!