Elizabeth Warren’dan DeFi ve DAO’ya ilişkin yeni tasarı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Senatörü Elizabeth Warren, merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolleri ve merkeziyetsiz otonom organizasyon’lar (DAO) gibi kuruluşları kapsayan bir Kara Para Aklamayı Önleme (AML) tasarısının yakında Kongre’ye yeniden tanıtılacağını söyledi. 

Elizabeth Warren, kripto tasarılarında elinden geleni ardına koymuyor

Kripto paralar konusunda olumsuz tutumuyla bilinen Elizabeth Warren, geçtiğimiz gün Senato Bankacılık Komitesi’nin “Kriptonun Çöküşü: Dijital Varlıklar için Finansal Sistem Önlemlerine Neden İhtiyaç Var” isimli tasarı konusunda bir görüşmeye katıldı. Warren ve komite, kripto topluluğunun kod üzerinde çalışan merkezi olmayan varlıkların AML gerekliliklerinden muaf tutulması isteği üzerine tartıştı. 

ABD Senatörü, konuya ilişkin “Diğer bir deyişle, DeFi konusunda yasal bir boşluk arıyorlar. Böylelikle de herhangi bir uyuşturucu baronu veya terör örgütü onlara kripto ödemesi yaptığında, bu yolla para aklayabilirler” açıklamalarında bulundu.

İşte tam da bu sebepten Warren, 15 Aralık 2022’de tanıttığı 2022 Dijital Varlık Kara Para Aklamayı Önleme Yasasını yeniden tanıtacağını söylemişti. Ancak yasa, Senato Bankacılık Komitesine sevk edilmeden önce iki defa okunmasına rağmen bir sonuç vermedi. 

Yedi sayfadan oluşan yasa, onay almış olsaydı, finansal kurumların blokzincir verilerini gizlemek için tasarlanmış Tornado Cash gibi kripto para karıştırıcı protokollerinin kullanımını yasaklamış olacaktı. 

Senatör Elizabeth Warren 14 Şubat’taki komite toplantısında. Kaynak: U.S. Senate Banking Committee.

Senatör, ayrıca mevcut AML yasalarının kripto endüstrisinin büyük bir kısmını kapsamadığını belirtti ve kripto borsası ShapeShift’in Temmuz 2021’de kendisini bir DeFi platformu olarak yeniden yapılandırdığında düzenleme eksikliğinden yararlandığını iddia etti. 

Warren’a göre kriptoların tamamı yasa dışı işlemlerde kullanılıyor 

ABD Senatörü Elizabeth Warren, finans sektöründeki suçluların kripto varlıklara bayıldığını söyledi. Buna ek olarak senatör, dijital varlıkların uluslararası uyuşturucu kaçakçıları için tercih edilen yöntem olduğunun da altını çizdi. Bu suçluların ise çoğunlukla Kuzey Koreli fidye yazılım hacker’ı ve dolandırıcı olduklarını belirtti. 

“Kripto para piyasası geçtiğimiz yıl yasa dışı işlemlerde 20 milyar dolar kaybetti ve bu sadece bildiğimiz kısım.”

İlginizi çekebilir: Elizabeth Warren’dan SEC’e destek: “Kripto yaptırımlarını iki katına çıkarın”

Öte yandan Ekim 2022’de Terörle Mücadele Komitesi toplantısında konuşan bir Birleşmiş Milletler yetkilisine göre, dolandırıcılar faaliyetlerini kripto varlıklar üzerinden yürütmeye başlamış olmalarına rağmen, terörü finanse etmek için hala nakdi tercih ediyor.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Elizabeth Warren’dan DeFi ve DAO’ya ilişkin yeni tasarı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!