El Salvador, Bitcoin Büyükelçiliği’ni ABD’ye açıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC), El Salvador’un ABD’de “Bitcoin Büyükelçiliği” açmasıyla pek çok ülkeyi birbirine bağlayacak. 

El Salvador Bitcoin Büyükelçiliği’nde ikinci dönem 

Bilindiği üzere El Salvador, Eylül 2021’de Bitcoin yasal para birimi olarak kabul etmişti. Bitcoin’in merkezi haline gelmek isteyen El Salvador’dan kripto endüstrisi adına büyük bir adım daha geldi.

El Salvador’un hükümetlerarası işbirliği, BTC’nin benimsenmesini teşvik etmek için yeni ortak projeler üzerinde çalışmak üzere Teksas’ta bir Bitcoin Büyükelçiliği ya da El Salvador temsilciliği kurmayı amaçlıyor. 

El Salvador’un yeni “Bitcoin Büyükelçiliği” haberi, ABD büyükelçisi Milena Mayorga, tarafından geçtiğimiz gün Twitter’dan duyurdu. 

Teksas Dışişleri Bakan Yardımcısı Joe Esparza ve El Salvador’un ABD büyükelçisi Milena Mayorga. Kaynak: Twitter

Mayorga, ”Teksas Hükümeti’nin sekreter yardımcısı Joe Esparza ile yaptığım toplantıda, ikinci Bitcoin Büyükelçiliği’nin açılışını, ticari ve ekonomik değişim projelerinin genişletilmesini tartıştık” ifadelerine yer verdi. 

El estado de Texas, nuestro nuevo aliado.

En mi encuentro con el Secretario Adjunto del Gobierno de Texas, Joe Esparza @TXsecofstate, abordamos la apertura de la segunda Embajada #Bitcoin y de ampliar los proyectos de intercambios comerciales y económicos. pic.twitter.com/NcmOjeadl6

— Milena Mayorga (@MilenaMayorga) February 14, 2023

El Salvador’un son Bitcoin girişimi ise Ekim 2022’de İsviçre’nin Güney’indeki Lugano kentinde ilk Bitcoin Büyükelçiliğini açmasından birkaç ay sonra geldi. Bitcoin Büyükelçiliği girişiminin bir parçası olarak, iki kripto yanlısı yetkili, Bitcoin ile ilgili eğitim ve araştırma kurumlarıyla iş birliğini teşvik etmek amacıyla fiziksel bir hükümet varlığı oluşturmak için çalışmalara başladı. 

Eski Blockstream baş strateji sorumlusu Samson Mow’a göre, Bitcoin Büyükelçiliği furyası, Bitcoin’i benimseyen ulus devletlerde ve şehirlerde bir sonraki adımdır. Mow, bu tür girişimlerin, Bitcoin’i benimseyen yerler arasında ittifakların kurulması gibi yeni girişimler geliştirmek için ülkeler arasındaki iş birliğini ima ettiğini de ekledi. 

Öte yandan söz konusu yasal girişim, diğer tekliflerin yanı sıra Bitcoin ile vergisiz alışveriş yaparak Teksas’ı, ülkenin kripto başkenti haline getirmeyi de amaçlıyor. 

Daha önce de bildirildiği üzere Teksas, ticari yasaları blokzincir inovasyonuna ve dijital varlık düzenlemelerine daha iyi uyarlamayı amaçlayan kripto dostu yasaları geçiren, kripto dostu ABD eyaletlerinden biri olarak ortaya çıktı.  

Teksas, ayrıca eyalette faaliyet gösteren Riot Blockchain, Core Scientific ve Genesis Digital Assets gibi büyük madencilik şirketleri ile Kuzey Amerika’daki en büyük Bitcoin madencilerinden bazılarına da ev sahipliği yapıyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
El Salvador, Bitcoin Büyükelçiliği’ni ABD’ye açıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!