Interactive Brokers, Hong Kong’da kripto hizmeti vermeye hazırlanıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD merkezli küresel aracı firma Interactive Brokers, 14 Şubat itibarıyla Hong Kong’daki kurumsal müşterileri için kripto hizmetlerini başlattığını duyurdu. Interactive Brokers’ın kripto alım satım hizmetleri, profesyonel yatırımcılar için Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SEC) lisanslı dijital varlık aracılığı ve ticaret platformu olan OSL Digital Securities ile birlikte başlatıldı.

Yatırım yapılabilir varlıklara 8 milyon Hong Kong dolarından (1 milyon dolar) fazla olan ya da Hong Kong’da ikamet eden 40 milyon HK doları (6 milyon dolar) olan kurumlara sahip bireyler, artık Interactive Brokers’da mevcut diğer varlık sınıflarının yanı sıra kripto para alıp satabilecek. 

Yatırımcılar, daha önceleri kripto para ve diğer varlık sınıflarında işlem yapmak için farklı aracı şirket ve borsalardan çeşitli ticaret platformları kullanmak zorundaydılar. Şimdi ise Interactive Broker platformunu kullanarak tek bir platform aracılığıyla kripto para alım satım hizmetlerinden yararlanıp bakiyelerini görüntüleyebilecekler.  

Interactive Brokers müşterileri, ayrıca Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) yanı sıra opsiyonlar, vadeli işlemler, tahviller, etkinlik sözleşmeleri, yatırım fonları ve borsa yatırım fonları alım satımı yapmak için merkezi nakit yönetimini kullanabilecek. 

İlginizi çekebilir: DBS Bank, Hong Kong’da kripto para hizmeti sunacak

Öte yandan Interactive Brokers’ın yeni kripto hizmet lansmanının, Hong Kong’un düzenlenmiş dijital varlık piyasası gelişiminde kritik bir rol oynaması bekleniyor. Ayrıca Hong Kong Mali Sekreteri Paul Chan, geçtiğimiz ocak ayında Hong Kong hükümetinin, 2023’te kripto para ve fintech işletmeleriyle çalışmaya açık olduğunu belirtti. Chan, birçok ticari kuruluşun Hong Kong’daki operasyonlarını artırmak ya da yerel borsalarda listelemek istediğini de sözlerine ekledi. 

Bilindiği üzere Hong Kong Milletvekilleri, Aralık 2022’de kripto varlıklarla ilgili hizmetler sunan şirketler için bir lisans programı oluşturma mevzuatına onay verdi. Yeni düzenleyici çerçeve ise kripto para borsalarına şu anda geleneksel finans kurumları için yürürlükte olanla aynı düzeyde piyasa kabulü sağlamayı amaçlıyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Interactive Brokers, Hong Kong’da kripto hizmeti vermeye hazırlanıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!