EGM, “Deprem Yardımı” temasıyla açılan 6 kripto cüzdanını dondurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), “Deprem Yardımı” toplama amacıyla açıldığını iddia eden 6 kripto para cüzdanını dondurduğunu açıkladı.

EGM’nin açıklamasına göre, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, sanal ortamdaki devriye faaliyetlerini 7/24 sürdürüyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremin ardından, tüm dünyada büyük bir yardım kampanyası başlatıldı. AHBAP ve diğer birçok kuruluş, gelen talebin ardından kripto para yardımları için de cüzdan adresi paylaştı.

Yaşananların ardından kötü niyetli bazı kişiler, insanları dolandırmak için çeşitli yardım kuruluşları ve o kuruluşların yetkilileri gibi davranarak insanlardan para talep etti. 

EGM’nin açıklamasında, depremzedelere yardım yapmak isteyen kişilerin iyi niyetlerinin suistimal edildiği ve oltalama (pishing) yöntemiyle dolandırıcılık yapıldığı tespit edilen 46 internet sitesinin de kapatıldığı vurgulandı.

Resmi kurumların adını kullanarak veya taklit ederek, insanlardan yardım taleo eden 15 sosyal medya platformu ile ilgili gerekli işlemlerin yapıldığı bilgisi de paylaşıldı.

Açıklamada “deprem yardımı” teması kullanılarak para yatırılmasını talep eden 6 kripto para cüzdan adresinin de tespit edildiği ve bu cüzdanların dondurulmasının sağlandığı da ifade edildi.

EGM’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Depremzedelere yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızın iyi niyetlerini suiistimal etmek amacıyla oluşturulmuş.

46 adet Oltalama (Phishing) dolandırıcılığına yönelik hazırlanan internet sitesinin kapatılması sağlanmış,
Resmi kurumların adını kullanarak/taklit ederek vatandaşlardan para talep eden 15 adet sosyal medya platformu ile ilgili gerekli işlemler yapılmış
Ayrıca “deprem yardımı” teması kullanılarak para yatırılması talep edilen 6 adet kripto varlık cüzdan adresi tespit edilerek cüzdanların dondurulması sağlanmıştır”

EGM tarafından yapılan açıklamada, cüzdan adreslerine ilişkin bir bilgi ise paylaşılmadı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
EGM, “Deprem Yardımı” temasıyla açılan 6 kripto cüzdanını dondurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!