Circle, NYDFS’ye kripto borsası Binance’i şikayet etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Stablecoin ihraç eden Circle’ın, New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı’na (NYDFS), Binance rezervleriyle ilgili birtakım şikayetlerde bulunduğu ortaya çıktı. İddialara göre bu şikayetler, BUSD’ye yönelik baskıdan daha da önceye dayanıyor. 

Circle, NYDFS’nin kulağına Binance’i fısıldadı 

Geçtiğimiz gün Bloomberg tarafından yayınlanan bir habare göre, Circle’ın 2022 sonbahar’ında Binance’in rezervlerinin Binance USD de dahil olmak üzere token’larının yetersiz olduğu hakkında NYDFS’ye açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili yakıdan ilgisi olan bir kişi ise Circle ekibinin, bilgileri blokzincir verileri aracılığıyla ortaya çıkardığını bildirildi. 

Yapılan açıklamalara göre, Circle’ın şikâyeti, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Paxos’a dava açma faaliyetinden daha da önceydi. 13 Şubat’ta ise NYDFS, kendi düzenleyici kararını ve inisiyatifini harekete geçirerek, Paxos’un BUSD ihraç faaliyetlerini durdurmasını emretti.  

Paxos’dan ise yanıt gecikmedi. Yine aynı gün içerisinde Paxos, yayınladığı açıklamada BUSD’nin federal menkul kıymetler yasaları uyarınca bir menkul kıymet olmadığını belirtti ve ekledi: 

“Paxos tarafından ihraç edilen BUSD, tamamen ayrıştırılmış ve iflas hesaplarından uzak tutulan rezervlerle 1’e 1 oranında desteklenmektedir. Bu konuda SEC yetkilileri ile görüşeceğiz ve gerekirse dava açmaya da hazırız.” 

Paxos issued the following statement on February 13. Read the full statement here: https://t.co/jbfcBAiCgf pic.twitter.com/T7k80QtKyX

— Paxos (@PaxosGlobal) February 13, 2023

İlginizi çekebilir: Paxos, BUSD’nin bir menkul kıymet olduğu konusunda SEC ile aynı fikirde değil

Öte yandan son zamanlar ABD’li yetkililer kripto endüstrisinin üzerine gelmeye devam ediyor. Özellikle de bu eylemler 2023 yılına girdiğimizden bu yana daha da artmış durumda. Kriptoları, düzenleyici bir çerçeve olmaksızın yaptırım uygulama eylemleri, 9 Şubat’ta SEC’in ABD kullanıcıları için stake hizmetlerini durdurması adına kripto borsası Kraken ile bir anlaşmaya vardı. Varılan anlaşmanın sonucunda ise Kraken, ABD’li yatırımcıları için stake hizmetlerine son verme kararını açıkladı. 

Finansal düzenleyici ayrıca, Token’ların kendi görüşüne göre menkul kıymetler olduğunu iddia ederek XRP ile ilgili bir davada benzerlikler gösteriyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Circle, NYDFS’ye kripto borsası Binance’i şikayet etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!