Kripto Platformu EminiFX’in CEO’suna 10 yıllık hapis şoku

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para alım satım platformu EminiFX’in CEO’su Eddy Alexandre, emtia dolandırıcılığından suçlu bulundu. Alexandre, yaptığı dolandırıcılık sonucu yatırımcıları mağdur bıraktığı için de geri ödeme yapmayı kabul etti. 

EminiFX’in CEO’su 10 yıllık hapis cezasıyla karşı karşıya 

ABD Adalet Bakanlığı, kısa süre önce Alexandre’nin emtia dolandırıcılığından suçlu bulunduğunu ve henüz netleştirilmemiş iade ödemesi ile birlikte 248 milyon doların üzerinde bir tazminat borcu olduğu söyledi. 

Bilindiği üzere EminiFX CEO’su, Mayıs 2022’de tutuklandı. İlk zamanlar suçsuz olduğunu iddia eden CEO, kısa süre önde itirafta bulundu. Şimdi ise Alexandre, 10 yıl hapis cezası ile karşı karşıya. 

Alexandre’nin, EminiFX ile ilgili bir video görüntüsü. Görsel: DOJ

New York Güney Bölge Avukatı Damian Williams’a göre, Eylül 2021’den Mayıs 2022’ye kadar Alexandre, kripto ve forex ticaret platformunun yönetiminden sorumluydu. Williams, bu süreçte ise Alexandre’nin on binlerce bireysel yatırımcıdan 248 milyon dolardan fazla yatırım talep ettiğini iddia etti. 

Ayrıca Williams, Alexandre’nin, müşterilerine haftalık yüzde 5 getiri vaat ettiğini, ancak gerçekte CEO’nun fonların önemli bir kısmına yatırım bile yapmadığını ve hatta bazı fonları kişisel satın alımları için kullandığını söyledi. 

İddialara göre Alexandre, yatırımcılara, fonları ile tam olarak ne yapacağını belirtmeyi reddetti ve beş ay içinde paralarını ikiye katlayacaklarına söz verdi. Programdaki yatırımcılara yanlış bir şekilde belirtilen yüzde 5’lik getiriyi kazandıkları bilgisi verildi. 

Gerçekte ise Alexandre, yatırımcılara ne şekilde yatırım yaptığını açıklamadığı yatırım fonlarından milyonlarca dolar kaybetti. 

EminiFX CEO’su, ayrıca kişisel banka hesabına yaklaşık 14,7 milyon dolar yönlendirdi ve bir BMW satın almak için yaklaşık 155.000 dolar ödediği ortaya çıktı. Buna ek olarak Alexandre’nin bir Mercedes Benz için de birtakım ödemeler gerçekleştirdiği belirtildi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Platformu EminiFX’in CEO’suna 10 yıllık hapis şoku
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!