Ethereum NFT koleksiyonları, 2022’de piyasa değerinin yüzde 60’ını kaybetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm kripto para sektöründe olduğu gibi NFT’ler de 2022 yılında kötü bir grafik çizdi. Kripto kışının ardından başlatılan NFT’ler ise diğerlerine kıyasla daha iyi bir performans gösterdi.

DappRadar tarafından 9 Şubat’ta yayımlanan rapora göre, Ethereum tabanlı 81 NFT koleksiyonu, 2022 yılında keskin bir kayıp yaşadı.

DappRadar’ın değerlemesine göre, Ethereum NFT pazarı, 2022 yılının başında 9,3 milyar dolarlık değere sahipti. Bu değer, yıl sonunda %59,6’lık bir kayıpla 3,7 milyar dolara geriledi. Ether’in değerinde yaşanan düşüş, NFT koleksiyonlarını da etkiledi.

“NFT’lerin değeri üzerinde güçlü bir etkileye sahip olan Ether’in, geçtiğimiz yıl %60 oranında değer kaybettiğini dikkate almak gerekir”

NFT piyasası, Şubat 2022’de 19,1 milyar dolarla zirve yaptı ve Mayıs ayındaki Terra çöküşüne kadar Bitcoin ve Ether’i geride bırakmayı başardı. Bir sonraki aya kadar NFT’ler piyasa değerlerinin %88’ini kaybetmişti. NFT piyasası, FTX’in çöktüğü Kasım ayı sonunda 2,2 milyar dolar ile yılın en düşük seviyesine ulaştı. Piyasa, yılı bu düşük seviyeden %68’lik yükselişle kapattı. Raporda şu ifadeler yer aldı:

“NFT pazarında yaşanan bu geri çekilme, daha çok kötü aktörlerin piyasa manipülasyonlarının bir sonucuydu”

Yuga Labs, CryptoPunks ve Bored Ape Yacht Club koleksiyonuları, kendi başlarında pazarın %46.7’sini meydana getirdi. Otherdeeds koleksiyonu ise %86.15’lik büyük bir düşüş yaşadı.

Azuki, Pudgy Penguins ve Degen Toonz koleksiyonları, sırasıyla %113,89, %260 ve %204 artış yaşadı.

Terre çöküşünden sonra başlatılan NFT koleksiyonları ise daha yüksek artışlar kaydetti. Potatoz %134,68, Renga %211,63, DigiDaigaku %209,88, ve God Hates NFTees %1.653,28 artış yaşadı.

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum NFT koleksiyonları, 2022’de piyasa değerinin yüzde 60’ını kaybetti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!