Yargıç, SBF’nin mesajlaşma uygulaması kısıtlamasını uzattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ın mesajlaşma uygulamalarını kullanımını kısıtlayan karar, 21 Şubat’a kadar yürürlükte kalacak.

Bir federal yargıç, FTX kurucusu Sam Bankman-Fried’ın mesajlaşma uygulamalarını kullanmasına izin verilmesini isteyen önergeyi reddetti. 

Reuters’ın haberine göre Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesinden Yargıç Lewis Kaplan, mesajlaşma uygulamalarının kullanımının kısıtlanması kararını, serbest bırakılmasının bir koşulu olarak onadı. Yargıç, 1 Şubat’ta SBF’nin Signal gibi şifreli uygulamaları kullanarak iletişim kurmasının yasaklanmasını emretti. Bunun ardından SBF’nin hukuk ekibi, Facebook Messenger, Zoom ve Facetime gibi uygulamalarda istisna uygulanmasını talep etti. 

Mahkeme kayıtları, SBF’nin önemli bir tanık olan FTX US danışmanı Ryne Miller ile iletişime geçtiğini ortaya koydu. 

Kaplan, SBF’nin hala e-posta gibi araçlarla iletişime geçebileceğini ve bunların diğer uygulamalarla aynı riskleri taşımadığını söyledi.

Kefalet duruşmasına bizzat katılım sağlayan SBF,  şu anda ailesinin Kaliforniya’daki evinde ev hapsinde yaşıyor. 

Yargıç, Sam Bankman-Fried’ın kefalet koşullarının 21 Şubat’a kadar aynı şekilde kalacağını ifade etti. 

Sam Bankman-Fried’ın kefalet ücretini karşılayan iki isim ise hala açıklanmış değil. Hatırlanacağı gibi SBF, 250 milyon dolarlık kefalet ücretiyle serbest bırakılmıştı. Kefalet ücretlerinin bir kısmı SBFnin ebeveynleri tarafından karşılanırken, diğer iki ismin kim olduğu hala belirsiz durumda.

SBF’nin avukatları, isimlerin açıklanmasını önlemek için bir temyiz başvurusunda bulundu. Başvuruda, kefillerin isminin açıklanmaması için herhangi bir argüman sunulmadı. Ancak SBF’nin kefalet ücretini ödeyen bu iki ismin kimliklerinin 14 Şubat’a kadar açıklanmaması yönünde bir karar alındı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Yargıç, SBF’nin mesajlaşma uygulaması kısıtlamasını uzattı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!