Kurumsal yatırımcıların yüzde 72’sinin kripto yatırım planı bulunmuyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

JP Morgan tarafından yapılan anket sonuçları, kurumsal yatırımcıların yüzde 72’sinin bu yıl kriptolara yatırım yapma konusunda çekinceleri olduğunu ortaya koydu. 

JP Morgan, 2023’te kripto ticaret performansının etkileneceği teknik gelişmeler ve makroekonomik faktörler hakkında 60 farklı küresel konumdan 835 yatırımcı ile anket yaptı. 

Ankete göre, bu yıl kurumsal yatırımcılar, kripto alım satımları konusunda bir hayli çekimser. Anket katılımcılarının yalnızca yüzde 14’ü, 2023 yılında dijital varlık piyasasında yatırım yapamaya devam edecek. 

Yüzde 14’lük bir diğer kesim ise bu yıl kripto yatımlarına ilişkin planları olmadığını açıkladı. Ancak önümüzdeki beş yıl içerisinde dijital varlık yatırımlarına başlayabileceklerini öne sürdü. 

Ayrıca, JP Morgan anketine katılan yüzde 92 oranındaki ezici çoğunluk, 3 ila 23 Ocak tarihleri arasında yapılan anket sırasında da herhangi bir yatırımda bulunmadı. 

Kurumsal yatırımcıların yaklaşık dörtte üçü, 2023’te dijital varlık piyasasına yatırım planı bulunmuyor. Kaynak: JPMorgan

Kripto şirketlerinin çöküşü ve volatilitenin etkisi büyük 

Yapılan anket sonucu kurumsal yatırımcıların büyük çoğunluğunun dijital varlıklara yatırım yapmaktan çekinmesinin pek çok sebebi bulunuyor.  

Kripto varlıklara olan yatırım planlarının eksikliği, ABD’nin geçtiğimiz yıl faiz politikalarını sıkılaştırmasından kaynaklandığı düşünülüyor. 

Bilindiği üzere 2022 yılı, pek çok kripto şirketinin çöküş yılı olarak değerlendiriliyor. Özellikle Terraform Labs ve FTX borsasının çöküşüyle birlikte kripto piyasasına olan güvenin neredeyse tamamı yok oldu. Bununla birlikte piyasaya yön veren büyük kripto kuruluşlarının çöküşü, kurumsal yatırımcıların yatırım yapma konusundaki çekincelerine bir cevap olarak karşımıza çıkıyor. 

Başka bir JPMorgan anketinde, katılımcıların yüzde 30’u resesyon riskini dikkat edilmesi gereken en etkili makroekonomik faktör olarak değerlendirirken, yüzde 26’lık kesim de enflasyonun ticaret sonuçlarını en çok etkileyecek faktör olarak görüyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kurumsal yatırımcıların yüzde 72’sinin kripto yatırım planı bulunmuyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!