Osprey, ETF onay olasılığını yanlış beyan ettiği için Grayscale’e dava açtı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osprey, BTC OTC tröst varlık piyasasındaki tek rakibinin, tröstünü ETF’e dönüştürme olasılığını yanlış beyan ederek %99,5 pazar payı kazandığını iddia etti.

Dijital varlık yöneticisi Osprey Funds, Haksız Ticaret Uygulamaları Yasasını ihlal ettiği iddiasıyla 30 Ocak’ta Grayscale Investments aleyhine dava açtı. Dava, Grayscale’in reklam faaliyetleri ve Bitcoin’in tanıtımıyla ilgilidir.

Osprey davada, Bitcoin tröst varlık yönetimi pazarında Grayscale’in tek rakibi olduğunu ve Grayscale’in aldatma yoluyla lider konumunu koruduğunu iddia etti:

“Grayscale, Osprey’in hizmetleri için aldığı varlık yönetimi ücretinin dört katından fazla ücret almasına karşın, yalnızca yanlış ve yanıltıcı reklam ve tanıtımı sayesinde, yalnızca iki şirketin yer aldığı pazarda, pazar payının %99.5’ini koruyabildi”

Osprey, spesifik olarak, Grayscale’in 12 milyar dolarlık GBTC’nin spot tabanlı bir Bitcoin ETF’ine erişmenin yolu olduğunu iddia ederek, yatırımcıları ikna ettiğini iddia etti. Davaya göre Grayscale, dönüşümü “erişimin asla gerçekleşmeyeceğini bildiği halde kaçınılmaz bir sonuç” olarak sundu.

Osprey, Grayscale’in bunu bilerek yaptığını ve “muhtemel” olarak tanımlamaya devam ettiğini bildirdi. Zira SEC, her zaman Bitcoin emtia fonu için böyle bir dönüşüm olasılığını her fırsatta reddetti. Osprey, Grayscale yöneticilerinin e-postalarda, basıl bültenlerinde, Twitter’da ve televizyonda insanları yanlış yönlendirdiğini öne sürdü. 

SEC, Grayscale’in GBTC’sini ETF’e dönüştürme başvurusunu 29 Haziran 2022’de reddetti. Grayscale aynı gün, Columbia Bölgesi Temyiz Mahkemesi’nde inceleme için bir dilekçe verdi. Mahkemenin sözlü savunmaları 7 Mart’ta dinlemesi bekleniyor.

Grayscale, 19 Ocak’ta iflas ettiğini açıklayan Genesis Global Capital’in de bağlı olduğu şirket olan Digital Currency Group’un bir parçasıdır. 

Benzer biçimde Osprey de zor zamanlar geçirdi ve şirket geçtiğimiz yaz ayından bu yana 15 personeli işten çıkardı. Şirketin şu anda 10’dan az personeli bulunuyor. Osprey, Grayscale’den tazminat ödemesini talep ediyor.

 

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Osprey, ETF onay olasılığını yanlış beyan ettiği için Grayscale’e dava açtı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!