Millet İttifakı’nın ortak metninde kripto para regülasyonları yer aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi ve Gelecek Partisi’nin oluşturduğu Millet İttifakı tarafından hazırlanan Mutabakat Metni’nde kripto para regülasyonları yer aldı.

9 ana başlık, 73 alt başlık ve yaklaşık 2.500 maddeden oluşan metinde, kripto para ve blockchain teknolojisine ilişkin önemli maddeler yer aldı.

Metinde, “Dijital Dönüşüm” alt başlığında birçok önemli madde göze çarptı. İlk etapta Bilim ve Teknoloji İstişare Kurulu’nun oluşturulacağı bildirildi.

“Türkiye’de ve dünyada önde gelen bilim insanlarımızdan, yöneticilerden ve uzmanlardan oluşan Bilim ve Teknoloji İstişare Kurulu kuracağız”

Dijital ve teknoloji dönüşüm politikalarında katılımcılığın önemine dikkat çeken metin, ek olarak bir “Yapay Zeka Etik Kurulu”nun oluşturulacağını da duyurdu

Dijital pazarın önemine çeken metinde, şu iki ifade göze çarptı

“Avrupa Birliği “Digital Europa” programına katılım sağlayacağız.

Türkiye’nin Avrupa Tek Dijital Pazarı’na dahil olmasına dönük çalışmalara hız vereceğiz”

Blockchan ve Kripto Maddeleri

Metinde, kripto para ve blockchain teknolojisine de geniş yer verildi. Birçok sektörde blockchain altyapısının kullanılmaya başlanacağı duyuruldu.

“Kamunun ruhsat, tapu, sertifika, diploma ve benzeri kayda dayalı tüm işlevlerini, kamu çalışanlarının mal beyanlarını, kamudaki tüm demirbaş ve envanter listelerini toplumun denetimine açık blok zinciri altyapısına geçireceğiz

Kimlik, sağlık karnesi ve benzeri hizmetleri kişisel mahremiyet çerçevesinde ve erişimin bireyin iznine bağlı olacak şekilde blok zinciri platformuna taşıyacağız.

Blok zinciri mimarisinde uluslararası ticaret platformu (INTERSECT) kurarak dış ticaret işlemlerinde bürokrasiyi azaltacak, aracılık maliyetlerini düşürecek, şeffaf ve güvenilir bir dış ticaret altyapısı kuracağız”

Kripto para sektörünü yakından ilgilendiren regülasyonlar da, metnin en önemli maddeleri arasında yer aldı. Millet İttifakı, kripto paraları düzenleme konusunda anlaşma sağlarken, dijital ödemelerin entegrasyonunu sağlayacak teknolojilere ilişkin düzenlemeler yapılacağı da vurgulandı.

“Kripto para ve varlık mevzuatını çıkartacak, sektördeki belirsizlikleri gidereceğiz.

Kripto varlıklarla ilgili borsaların düzenleme ve denetimine ilişkin adımları atacak bu piyasalara olan güveni sağlayacak, küçük yatırımcıları koruyacağız.

Dijital varlıkların ödeme sistemleriyle entegrasyonunu sağlayacak teknolojilere ilişkin yasal düzenlemeleri hayata geçireceğiz”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Millet İttifakı’nın ortak metninde kripto para regülasyonları yer aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!