Duyarlılık seviyesi ise ‘korku’dan kurtuldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni yılın ilk ayına hızlı bir giriş yapan Bitcoin (BTC), ocak ayı boyunca yüzde 44 değer kazandı. BTC fiyatında ivmeli artış ise genel olarak kripto para piyasasına büyük ölçüde can suyu oldu. Söz konusu fiyat artışı hem bazı altcoin projelerini atağa geçirdi hem de kripto para piyasasının toplam piyasa değerine katkıda bulundu. Korku ve Açgözlülük Endeksi ise uzun zaman sonra ilk defa, yatırımcıya adeta oh çektiren seviyelere yükseldi. Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi, “korku” bölgesinin dışında art arda 11. gününü kutluyor.  

Bitcoin Fear and Greed Index is 61 – Greed
Current price: $23,780 pic.twitter.com/U5gxN3AwnT

— Bitcoin Fear and Greed Index (@BitcoinFear) January 30, 2023

Korku ve Açgözlülük Endeksi’nin “açgözlülük” seviyesine geçiş yapmasının sebepleri arasında, BTC fiyatının 23.955 dolar seviyelerine kadar ulaşması yer alıyor. Haberin kaleme alındığı andan itibaren de Bitcoin, 23.660 dolar seviyelerinden alıcı bulmaya devam ediyor.  

Bununla birlikte Bitcoin duyarlılığı 61 puanla “açgözlülük” seviyelerine sıkı bir şekilde yerleşmiş durumda. Ne var ki duyarlılıktaki bu seviye en son, Bitcoin, 16 Kasım 2021’de 65.000 dolar seviyelerindeyken mevcuttu. 

12 aylık Bitcoin Korku ve Açgzölülük Endeksi. Kaynak: Kripto Korku ve Açgzölülük Endeksi.

Bitcoin’deki yükseliş, boğa tuza mı? 

Bitcoin, her ne kadar son haftalarda muazzam artışlarla piyasaya renk getirmiş olsa yatırımcılar hala BTC’deki son fiyat artışlarının boğa tuzağı olabileceğinden şüpheleniyor.  

İster boğa tuzağı olsun ister gerçek bir yükseliş, Bitcoin’deki fiyat artışları pek çok yatırımcıyı artıya geçirdiği yadsınamaz. 

Blokzincir araştırma platformu IntoTheBlock’un verilerine göre, Bitcoin yatırımcılarının yüzde 64’ü kâra geçmiş durumda. 

Zincir üstü analiz platformu Glassnode tarafından yayınlanan verilere göre ise Bitcoin’i ilk 2019 yılında satın alan yatırımcılar, ortalama olarak kârda. 

We can calculate the average acquisition price for #Bitcoin by tracking exchange withdrawals.

The chart below shows the average withdrawal price for investors for each year.

The average class of 2019+ $BTC is now back in profit (at $21.8k)

Live Chart: https://t.co/yuhvydV70c pic.twitter.com/skjrM6w5lH

— glassnode (@glassnode) January 29, 2023

Bununla birlikte CoinGecko, yaptığı bir anket sonucu 3.725 katılımcının yüzde 57,7’sinin, BTC’nin bu hafta 25.000 doları aşacağına inandığını ortaya koydu. Ne var ki, kalan yüzde 21,2’lik kesim ise BTC’nin 22.000 doların altında bir geri çekilmeye hazır olduğuna inandığı kaydedildi. 

CoinGecko’nun önümüzdeki hafta için Bitcoin fiyat tahmin anketi. Kaynak: CoinGecko

Vailshire Capital’in kurucusu ve CEO’su Dr. Jeff Ross, resmi Twitter hesabı üzerinden kendi Bitcoin analizini yayınladı. Ross, kısa vadede Bitcoin’in 25.000 dolara kadar yükselebileceğini düşünüyor. 

The strength of #bitcoin on the 4-hour charts continues to be impressive.

While price action has trended sideways for over a week, short term indicators (MACD, RSI) have once again reset… and are now ramping higher.

A price surge to ~$25k is probable.

(Not investment advice) pic.twitter.com/QaPbNrxtxZ

— Dr. Jeff Ross (@VailshireCap) January 29, 2023

Öte yandan aksini düşünen analistler ise yatırımcılara, beklentilerini azaltmalarına ilişkin çağrıda bulundu. 

Bitcoin madencilik şirketi Blockware’in baş analisti Joe Burnett, BTC’nin, Mart 2024’te gerçekleşmesi beklenen bir sonraki Bitcoin yarılanmasına kadar, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolara ulaşmayacağını ve bu seviyeyi geçemeyeceğini belirtti. 

I do not think Bitcoin will make a new all time high until after the 2024 halving.

Dovish macro conditions and decreased miner sell pressure will lead to the next parabolic bull run.

Using Energy Gravity as a potential top indicator, I expect the next peak to be $150k – $350k. pic.twitter.com/OfCER7s8Zq

— Joe Burnett ()³ (@IIICapital) January 29, 2023

Son olarak makroekonomi uzmanı ve yatırım danışmanı Lyn Alden da Cointelegraph’a, 2023’ün ikinci yarısında piyasayı sarsması beklenen potansiyel olarak riskli likidite koşullarıyla önemli bir tehlikenin yatırımcıları bekleyebileceğinin altını çizdi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Duyarlılık seviyesi ise ‘korku’dan kurtuldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!