Core Scientific, 6 milyon dolarlık Bitmain kuponlarını satmak için harekete geçti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mahkeme dosyasına göre kuponlarla ilgili bazı koşullar, onları Core Scientific’in işleri için kullanılamaz hale getiriyor.

İflas eden Bitcoin madenciliği şirketi Core Scientific, mahkeme kayıtlarına göre 25 Ocak’ta 6,6 milyon dolar değerindeki Bitmain kuponlarını satmak için acil bir talepte bulundu.

Yapılan dosyalamaya göre kuponlardaki bazı koşullar, onları Core Scientific için işe yaramaz hale getiriyor. Spesifik olarak kuponlar, Bitmain’den alınan herhangi bir yeni S19 madencilik cihazının siparişinin %30’luk kısmını karşılamak için kullanılabilir ve Bitmain ile nakit karşılığında değiştirilemez.

Ek olarak bu kuponlar, Bitmain’in son modellerine kıyasla daha düşük hash rate veren S19 modelleriyle sınırlıdır. 

Bitmain kuponlarının süresi, 2023 yılının Mart ve Nisan ayları arasında sona erecek. Core Scientific ayrıca, Bölüm 11 kapsamında ve sonrasında ek olarak S19 madencilik cihazlarını almayacağını belirtti. 

Şirket, bu önergeyle birlikte kuponları önemli bir indirimli satın almakla ilgilenen Bitmain ve iki potansiyel üçüncü taraf şirketle görüşmelerde bulunuyor. Kuponların nominal değerinin %15’i kadar bir teklif söz konusu.

Satış, Core Scientific’in bilançosuna 1 milyon dolar eklenmesiyle sonuçlanabilir. Şirket şunları söyledi:

“Yaklaşık 1 milyon dolarlık toplam satın alma fiyatı, Bitmain kuponlarının yaklaşık 6.7 milyon dolarlık nominal değerinde önemli bir fiyat düşüşünü temsil ederken, aynı zamanda bu Bitmain kuponlarının alacaklılar ve mülkleri için önemli bir değeri temsil eder: sıfır.”

Yapılan dosyalamaya göre kripto kışı, S19 madencilik cihazlarının ikincil piyasada satışa sunulmasıyla sonuçlandı ve fiyatları düşürdü. Bu sebeple S19 cihazlarının kuponları, nominal değerinin %15’i ila %25’i arasında bir değerde gerçekleşti.

ABD’deki en büyük kripto madenciliği şirketler arasında yer alan Core Scientific, artan enerji maliyetleri, azalan gelirle ve Bitcoin fiyatlarındaki düşüş sebebiyle 21 Aralık’ta Bölüm 11 iflas başvurusunda bulundu. Şirket, yakın zamanda likidite sorunları nedeniyle mevcut alacaklılardan 37,5 milyon dolarlık bir krediye erişmek için mahkeme onayı aldı.

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Core Scientific, 6 milyon dolarlık Bitmain kuponlarını satmak için harekete geçti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!