Stripe halka açılma için yıllık takvimini güncelledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halka açılma, özel bir şirketin New York Menkul Kıymetler Borsası veya NASDAQ gibi halka açık bir borsada işlem gören hisse senetlerini ihraç ettiği süreci ifade ediyor. Bu, halka arz (IPO) veya doğrudan listeleme yoluyla yapılabiliyor ve şirketlere bir takım avantajlar sağlıyor.

Bunlardan ilki, şüphesiz sermayeye erişim oluyor. Halka açılma, bir şirketin yeni hisse senedi çıkararak ve satarak önemli miktarda para toplamasına olanak tanıyor. Bu sermaye, büyüme ve genişlemeyi finanse etmek için kullanılıyor ve şirketin büyümesine doğrudan etki ediyor.

Ek olarak halka açık bir şirket olmak, bir şirketin görünürlüğünü ve prestijini artırıyor, bu da marka bilinirliğinin ve müşteri güveninin artmasını destekliyor.

Son olarak değerleme kısmı: Halka açık bir şirkete değer biçmek daha kolay olabilir, çünkü hisse senedi fiyatı piyasanın değer değerlendirmesini yansıtır.

Bir süredir halka açılma planı olan fintech şirketi Stripe ise hisselerini içeren doğrudan listeleme veya özel pazar işlemleri hakkında tavsiyelerde bulunmak için Goldman, JPMorgan’ı ile görüşmeler içerisinde.

Silikon Vadisi’nin en değerli girişimlerinden biri olan Stripe, yakın geçmişteki en büyük halka açık girişimlerden biri olmaya yaklaşıyor.

Fintech şirketi Stripe, halka arza için kolları sıvadı

Stripe’ın kurucu ortakları Patrick ve John Collison, konuya yakın kaynaklara göre, ya şirketi halka arz etme ya da çalışanların önümüzdeki 12 ay içinde özel bir pazar işleminde hisse satmalarına izin verme hedefi koyduklarını açıkladı.

Dev teknoloji şirketlerine dönüşen 2010’ların öncüsü olan Stripe, uzun süredir gizli kalma politikasını tercih ediyordu. 

Wall Street Journal’da yer alan haberlere göre şirket halka açılmak için Goldman ve JPMorgan ile görüşmelere başladı.

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Stripe halka açılma için yıllık takvimini güncelledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!