Güney Koreli Dev Kripto Borsasının Ofisine Baskın: İki Token’da Manipülasyon İddiası!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Koreli savcıların yürüttüğü kripto para piyasasında fiyat manipülasyonu soruşturması kapsamında yakın zamanda yönetici hakkında tutuklama emri çıkan kripto para borsası Bithumb’ın ofisini basıldı.

Yerel bir ajansın 26 Ocak tarihinde yayınladığı habere göre Güney Kore yetkilileri yerel borsada işlem gören iki token’ın fiyat manipülasyonuna yönelik yürütülen bir soruşturma kapsamında Bithumb’ın ofisine baskın gerçekleştirdi. Alınan bilgilere göre yetkililer, kripto para borsasında arama operasyonu yürüttü.

Soruşturmanın niteliği ve hangi tokenlar üzerine gerçekleştirdiği bilgisine ulaşılamazken savcılık yetkililerinden biri yaptığı açıklamada, soruşturmanın genel bir soruşturma olduğunu ve Bithumb’ın bu olayla bir alakasının olmadığını belirtti. Savcılığın söz konusu tokenları listeleyen diğer kripto para borsalarına da baskın yapmayı planladığı da aktarılan bilgiler arasında yer aldı.

Öte yandan soruşturmaya konu olan tokenların GoMoney2 (GOM2) ve Pixel Coin olduğu bazı kaynaklar tarafından ortaya atılan iddialar arasında yer alsa da yetkililerden resmi bir açıklama gelmedi. Bithumb’ın GOM2’yi listelerken Pixel Coin’i ise daha önce hiç listelemediği belirtiliyor.

Güney Koreli yetkililer zamanda Bithumb’ın gizli Yönetim Kurulu Başkanı olduğu iddia edilen Kang Jong-Hyeon hakkında tutuklama emri çıkartmıştı. Hyeon, yetkililer tarafından piyasa manipülasyonu ve zimmete para geçirme gibi suçlarla itham edilmişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Güney Koreli Dev Kripto Borsasının Ofisine Baskın: İki Token’da Manipülasyon İddiası!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!