Moody’s, stablecoin puanlama sistemi geliştiriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Derecelendirme kuruluşu Moody’s, stablecoin’ler için bir puanlama sistemi geliştiriyor.

Bloomberg’ün haberine göre Moody’s, stablecoin’lerin puanlanmasına olanak tanıyacak bir sistem için düğmeye bastı. 

Sistemin, 20’ye kadar stablecoin analizini içermesi bekleniyor. Puanlandırma, stablecoin’leri destekleyen rezervlerin kalitesine göre yapılacak. Anonim kaynakların Bloomberg’e yaptığı açıklamaya göre ajans, bunu resmi bir kredi notu olarak kabul etmeyecek.

Bloomberg’e göre Moody’s tarafından geliştirilen stablecoin puanlama projesi, henüz son derece erken aşamada yer alıyor.

Bir şirketin beyanının teyidini sağlayan tasdikler, dışarıdan anlaşılan bir şirket tarafından yapılmaktadır. 

UST’nin çöküşü, stablecoin’leri hedef haline getirdi

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında, Terra ekosisteminin yaşadığı çöküş, özellikle stablecoin’lerin hedef tahtasına koyulmasına neden oldu. Terra’nın stablecoin’i olan UST, ABD dolarına endeksli olan değerini kaybetmesinin ardından hızla sıfır değerine kadar düştü. UST’nin oldukça fazla basılması ve yaşanan enflasyon, varlığın değerinin dibe vurmasına neden oldu. 

Yaşananlardan sonra, ekosistemin kurtarmak için LUNA ve UST yeniden basıldı ve eski varlıklar “Classic” şeklinde isimlendirildi. Ancak tüm bu gelişmeler, ekosistemin kurtarılabilmesi için yeterli olmadı. 

Terra ekosisteminin başındaki isim Do Kwon, regülatörlerin hedefinde yer alsa da, kendisinin nerede ikamet ettiği hala tam olarak bilinmiyor. Do Kwon, kendisine yöneltilen dolandırıcılık suçlamalarını da her fırsatta reddetmeyi sürdürüyor. 

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz gibi birçok önemli sima, Terra ekosisteminin yerel kripto parası olan LUNA’nın savunucuları arasında yer alıyordu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Moody’s, stablecoin puanlama sistemi geliştiriyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!