“ödemelerde, stablecoin ve CBDC’ler önemli rol oynayabilir”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ödeme devi Visa’nın CEO’su Al Kelly, yeni nesil ödemelere güç sağlamak için bokzincir destekli çözümlerin, hizmetlerine entegre edilebileceğinden emin. 

Visa’nın yıllık hissedar toplantısında konuşma yapan Kelly, şirketin merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) ve özel stablecoin planlarını kısaca paylaştı. 

San Francisco Business Time tarafından yayınlanan bir habere göre Kelly, şu an birtakım hamleler yapmak için daha erken olduğunun altını çizdi ve “Ancak stablecoin’ler ve CBDC’lerin ödeme alanlarında çok büyük bir potansiyeli olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Buna ek olarak Visa CEO’su, şu anda halihazırda devam eden bir dizi girişimleri olduğunu da belirtti.

“Ödeme ekosistemine yatırımda bulunmak istediğimiz için halihazırda kripto fonlarına ve şirketlerine maddi olmayan birtakım yatırımlarda bulunuyoruz.”

Kelly, ayrıca Visa’nın, 2022 yılında finansal piyasalardaki yüksek profilli şirketlerin çöküşlerinden herhangi bir şekilde etkilenmediğinin altını çizdi.

Visa, yıllardır kripto girişimleri üzerinde çalışıyor 

Şirketin araştırma ekibi, Eylül 2021’de, Evrensel Ödeme Kanalı (UPC) girişimi olarak adlandırılan bir blokzinciri birlikte çalışabilirlik projesi üzerinde çalışmaya başladı. Söz konusu proje ise CBDC’lerin ve özel stablecoin’lerin çeşitli ödeme kanallarında kullanılması için tasarlandı.  

Ne var ki, proje neredeyse 1 senedir UPC hakkında bir güncelleme duyurusunda bulunmadı. 

Daha yakın zamanda ise ödeme devi, 20 Aralık 2022’de otomatik faturaların bir kullanıcının Ethereum destekli cüzdanından ödenmesine izin vermek için çalışmalarının olduğunu duyurdu. 

Visa, ayrıca her ne kadar şu anda FTX ile feshedilmiş bir anlaşma olsa da 26 Ekim 2022’de Blockchain.com ile hala yürürlükte olan bir ortaklık dahilinde son sıfır ücretli kripto para banka kartı çıkardı. 

Visa ile FTX arasındaki ortaklı feshedilmeden önceki Visa-FTX banka kartı. Kaynak: Yahoo Finance.

Visa CEO’su görevinden istifa ediyor 

Daha önce de açıklandığı üzere Visa CEO’su AI Kelly, 1 Şubat itibarıyla, CEO’luk görevinden istifa edecek. Ancak yapılan açıklamalara göre Kelly, şirketin yönetim kurulunda görev almaya deavm edecek. Kelly’nin CEO’luk görevini ise Visa Başkanı Ryan McInerney’in alması bekleniyor.

McInerney ise blokzincir tabanlı ödeme sistemleri olmasada yapabilecekleri birsürü yatırım olduğunu düşünüyor.

Kasım 2022’de Fortune ile bir röportaj gerçekleştiren McInerney, Visa’nın toplamda 14 trilyon dolarlık nakit varlığı olduğunu ve kripto ödemelerinin en iyi şekilde nerede kullanılabileceğini keşfetmeye devam ettiklerini söylemişti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
“ödemelerde, stablecoin ve CBDC’ler önemli rol oynayabilir”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!