Kripto borsası Digital Surge, FTX çöküşünden tek parça çıktı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İflas eden kripto borsası FTX’in çöküşü tüm kripto endüstrisini derinden etkiledi. FTX ve yan şirketi Alameda Resaerch’ün dahil olduğu dolandırıcılık ve yasa ihlalleri pek çok yatırımcının canını yaktı. Aynı şekilde piyasadaki pek çok kripto şirketi de likidite sorunları sonucu iflas etti. Bu şirketlerden örnek gösterilebilecek firmalar ise Genesis ve BlockFi olarak karşımıza çıkıyor. Kimi şirketler ise hala kendilerini toparlayabilmek için büyük çabalar sarf ediyor.

Ancak bir kripto borsası var ki, tüm bu süreç içerisinde çok az zarar ile ayakta kalabilmeyi başardı. Bu şirket de Avustralya merkezli Digital Surge borsası idi. 

Kripto para borsası Digital Surge, FTX çöküşünden paçayı sıyırdı

Digital Surge, FTX’te milyonlarca dolar değerinde varlığı olmasına rağmen, muharebe meydanından sağ kurtulmayı başardı. Şirket, 16 Kasım 2022’den bu yana ise varlıkları dondurulan 22.545 müşterisine paralarını iade ediyor.

Buna ek olarak şirket, faaliyetlerine devam edebilmek adına bir kurtarma planı açıkladı. Bu planını ise borsa, e-posta yoluyla müşterileri ile de paylaştı. 

Kullanıcılarla, 8 Aralık 2022’de paylaşılan kurtarma planının bir parçası olarak borsa, 884,543 milyon dolarlık kredi alacak. Bu meblağ ile de Digital Surge, faaliyetlerine devam edebilmek için çalışmalara başlayacak.

Business News Australia’nın bir haberine göre Digital Surge, geri ödemelerini müşterilerin isteğine göre hem kripto para birimi hem de itibari para birimi olacak şekilde yapacak. 

Digital Surge de FTX kazazedesi oldu

Avustralya merkezli Digital Surge, faaliyetlerine ilk olarak 1027 yılında başladı. Ne var ki Digital Surge de tüm şirketler gibi FTX çöküşünden etkilendi. Borsa, FTX’in iflas başvurusundan yalnızca günler sonra para çekme ve yatırma işlemlerini dondurdu.  

O zamanlarda ise şirket, FTX’e dolaylı yoldan yatırım yaptıklarını açıkladı. Bu miktar ise diğer kripto şirketlerine göre çok cüzi bir meblağ idi. Digital Surge, FTX’te yalnızca 23,4 milyon dolarlık yatırımlarının olduğunu bildirdi. 

Öte yandan borsa, FTX’te varlıklarının sıkışıp kalmasına rağmen, operasyonlarını yeniden başlatmak ve tasfiyeden kaçınmak için sağlam bir plan oluşturan birkaç kripto şirketinden yalnızca bir tanesi. 

Kasım 2022’den bu yana, kripto kredi şirketleri Genesis ve BlockFi başta olmak üzere, pek çok kripto şirketi 11. Madde kapsamında iflas başvurusunda bulunmak durumunda kaldı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto borsası Digital Surge, FTX çöküşünden tek parça çıktı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!