İstanbul Fintech Week, sektörün temsilcilerini bir araya getiriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde teknolojinin bir çığ etkisi ile büyüdüğü ve geliştiği bir dönemden geçiyoruz. Hemen hemen hayatımızın her alanında karşımıza çıkan bu dijitalleşme etkisi, bankacılık alanında da kendisini oldukça aktif bir şekilde kendisini gösteriyor. Fintech ise aslında bu dijitalleşmenin ve gelişimin parasal ve bankacılık alanındaki gelişimini en iyi özetleyen kelime.

Fintech, finansal hizmetleri iyileştirmek ve otomatikleştirmek için teknolojinin kullanımına atıfta bulunan geniş bir terim. Bu, dijital kanallar aracılığıyla sunulan çevrimiçi bankacılık, mobil ödemeler, yatırım yönetimi ve diğer birçok finansal hizmet çözümlerini kapsıyor. Tabii son dönemde buna dağıtık defter ve blokzincir teknolojisi de eşlik etmeye başladı.

Bu alanda özellikle Türkiye’nin atılımı ise küresel olarak bilinen bir gerçek. Kripto ve blokzincir etkinliklerinde giderek bir merkez hâline gelen Türkiye, Fintech alanında da bir yeni bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bu etkinliklerden biri olan İstanbul Fintech Week de 8-9 Şubat tarihlerinde İstanbul Fişekhane’de katılımcıları ile buluşacak.

İstanbul Fintech Week, sektörün temsilcileri ile katılımcılara ev sahipliği yapacak

Türkiye’nin ilk ve en büyük global finans teknoloji etkinliklerinden biri olan Istanbul Fintech Week, dördüncü kez katılımcıları ile bir araya geliyor. 

2019 yılından bu yana finansal teknoloji alanında faaliyet gösteren kurumsal şirketleri ve girişimleri bir araya getiren etkinlik, 8-9 Şubat 2023 tarihleri arasında İstanbul Fişekhane’de uzman katılımcıları ile birlikte gerçekleştirilecek.

Üç konferans, yuvarlak masa toplantıları, startuplar ve ülke sunumlarının yer alacağı etkinlikte, “Blockchain Fest”, “Digital Finance Summit” ve “Women in Fintech Summit” olmak üzere üç ayrı zirve bulunuyor.

Zirveye katılan uzmanlar arasında OKX Küresel Kamu İlişkileri Yöneticisi Tim Byun, fintech sektörünün duayeni The Financer CEO’su Chris Skinner, JP Morgan Dijital Servisler Küresel Direktörü Pınar Emirdağ, SWIFT İnovasyon Lideri Nick Kerigan ve Crypto Hub kurucusu Nick Spanos ve Litvanya Merkez Bankası İş Geliştirme Direktörü Lukas Jakubonis gibi isimler yer alıyor.

Konu hakkında konuşan FINTR Yönetim Kurulu Başkanı Demet Zübeyiroğlu, yaklaşan etkinlik için şu ifadelere yer verdi:

“Istanbul Fintech Week her yıl finans ekosisteminin önde gelen isimlerini bir araya getiriyor. Fintech ekosisteminin Türkiye’deki güçlü sektörler arasında yerini aldığını görüyoruz. Bu kapsamda, böylesi bir organizasyonla uluslararası paydaşları İstanbul’da bir araya getirmenin finans dünyasının gelişimi ve devamlılığı için oldukça değerli olduğunu düşünüyoruz. Öte yandan, uzmanlarının fintech ekosistemindeki önemli başlıklara değineceği organizasyon sayesinde tüm paydaşların yeni bakış açıları kazanacağına inanıyoruz. Kalabalık bir katılım beklediğimiz oturumların bu yıl da keyifli ve ufuk açıcı olmasını, yeni işbirliklerine yol açmasını diliyoruz”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İstanbul Fintech Week, sektörün temsilcilerini bir araya getiriyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!