Galaxy Digital, Bitcoin madencilerinin daha sıkıntılı zamanlar geçirebileceğini söyledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galaxy Digital, hazırlamış olduğu raporda, Bitcoin madencilerinin daha sıkıntılı zamanlar geçirebileceği konusunda uyardı.

Hosting sağlayıcıları, sabit maliyetler sunması sebebiyle sektörüde en çok sıkıntı yaşayan şirketler oldu. En büyük iki şirket olan Core Scientific ve Compute North iflas başvurusunda bulundu. 

“Hosting sağlayıcıları, müşterilere maliyet azaltma avantajları sunarken, yeni sözleşmeler için de baskı yaptığını görebiliriz”

Core Scientific ve Celsius Mining, güç maliyetlerinin artışıyla ilgili olarak anlaşmaların şartları konusunda ihtilaf içerisindeydiler. Core Scientific, 37.000 Celsius madencilik teçhizatını kapatma kararı aldı.

Firma, yayımladığı hız raporunda, hash rate’in %23 artışla yılı 325 EH/s ile kapatacağını ifade etti.

Madenciler, BTC fiyatındakü büyük düşüş ve enerji maliyetlerinin her geçen gün artması sebebiyle cihazlarını satmaya yöneldi. Bazı şirketler de istifa etti.

“Bitcoin madenciliği sektörü şu anda, 2021 yılının boğa rallisi sırasında zayıf iş modellerini destekleyen sermayenin tüm fazlalıklarını ve yanlış işlerini tasfiye ediyor. Madenciler, 2022 yılını hayatta kalma çabası içerisinde geçirdi. 2023 yılında da daha çalkantılı bir dönem görünüyor

İleriye baktığımızda, madencilik faaliyetleri yürüten şirketlerin, gelecekteki nakit ihtiyaçları ile uyumlu bir hazine yönetimi stratejisi geliştirmesi son derece önemli görünüyor. Bununla birlikte 2023 yılında madencilerden benzer seviyede bir satış baskısı görmeyi beklemiyoruz”

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Galaxy Digital, Bitcoin madencilerinin daha sıkıntılı zamanlar geçirebileceğini söyledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!