Core Scientific alacaklıları arasında BlackRock da var

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BlackRock, New York merkezli küresel bir yatırım yönetimi şirketi olarak kripto sektörü ile sık sık gündeme gelen şirketler arasında yer alıyor. Aralık 2022 itibarıyla yönetimi altında 10 trilyon doların üzerine varlık tutan şirket, dünyanın en büyük varlık yöneticisi konumda. Yatırım fonları, borsa yatırım fonları (ETF’ler), kurumsal ve bireysel yatırımcılar için ayrı hesaplar dahil olmak üzere bir dizi yatırım ürünü ve hizmeti sunan şirket, kripto şirketlerine de birçok yatırım ve destek sunuyor. 

Ancak şirket her ne kadar binlerce analiste sahip olsa da bir takım adımlarına hata yapabiliyor. Bu hatalı adımlardan biri de Core Scientific oldu. 

Öyle ki Bloomberg tarafından paylaşılan detaylara göre varlık yönetim şirketi, iflasını açıklayan Bitcoin madencisi Core Scientific’e yaklaşık 500 milyon dolar borç veren bir grup alacaklı arasında yer alıyor.

BlackRock, Core Scientific’e alacaklıları arasında yer alıyor

Kripto para sektöründe 2022, birçok açıdan zorluklarla dolu bir yıl oldu. Bir taraftan yeni düzenleme çalışmaları hızlanırken, diğer taraftan kripto para piyasalarında yaşanan dalgalanmalar hem yatırımcıları hem de şirketleri büyük ölçüde etkiledi. Ancak bir kesim, bunlardan çok daha büyük bir sorun ile mücadele etmek durumunda kaldı: Krizler.

İlk olarak piyasalarda yaşanan anlık düşüşler ile panik satışı yapan yatırımcılar, piyasanın çok hızlı bir şekilde dalgalanmasına neden oldu. Bundan aşırı etkilenen TerraUSD (USTC) ve LUNC ise aralarındaki algoritmik bağ üzerinde dengesizlik sonrası çöktü. 

Bu piyasanın başta stablecoin’ler olmak üzere sektöre karşı güvenine ilk darbe oldu. Devamında ise en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in iflası, güven sorunlarına eklenen yeni bir dinamit etkisi yarattı.

Tüm bu çöküşler, domino etkisi ile devam ederken bir iflas da Core Scientific’ten geldi. Şirket, madencilik operasyonlarını durdurarak iflas koruma başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Son olarak ise Bloomberg, ABD’li varlık yöneticisi BlackRock’un şirketin yatırımcıları arasında olduğunu açıkladı.

Ortaya çıkan belgelere göre BlackRock, Ağustos ayında yan kuruluşları tarafından yönetilen fonlar ve hesaplar aracılığıyla 38 milyon dolarlık dönüştürülebilir tahvil alırken, Apollo Capital Management Nisan ve Ağustos aylarında sırasıyla 22.6 milyon dolar ve 11 milyon dolar olmak üzere bu satın alımlara devam etti.

İki varlık yöneticisi de ayrıca madencinin iflas halindeyken faaliyetine devam edebilmesi için Core Scientific’in elindeki kredisine sırasıyla 17 milyon ve 6 milyon dolar olmak üzere 2 katkıda daha bulundu.

Şirketten henüz konu hakkında açıklama gelmezken nasıl bir eylem planına geçiş yapılacağı ise merak konusu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Core Scientific alacaklıları arasında BlackRock da var
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!