BlockFi’ın, FTX ve Alameda Resarch’te 1,2 milyar dolarlık yatırımı ortaya çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto kredi şirketi BlockFi, iflas eden kripto borsası FTX ve kardeş şirketi Alameda Research’e ilişkin, yanlışlıkla yayınlanmaması gereken belgeleri yayınladı. Bu belgelerin yayınlanmasıyla birlikte ise BlockFi’ın FTX ve Alameda’ya daha önce yatırım yapmış olduğu ortaya çıktı. 

Kripto tarihinin en büyük çöküş olaylarından sayılabilecek FTX çöküşü, pek çok şirketi iflasın eşiğine sürükledi. Kimi şirketler FTX’te sıkışıp kalan varlıklarını açıkladı ve tüm finansal sıkıntılarını şeffaf bir şekilde yaşadı.

Ancak kimileri de FTX ya da Alameda’ya dolaylı yoldan yatırım yaptıklarını reddederek, karşılaştıkları finansal sorunların FTX ile bir alakası olmadığını savundu.Görünüşe göre BlockFi’da bu kategoriye girebilecek türden şirketti. Ta ki 1,2 milyar dolardan bahseden belgeleri yanlışlıkla yayınlayana kadar. Ne var ki şirketin, yanlış bilgi aktardığı da ortaya çıktı.

BlockFi’ın, FTX ve Alameda Research yatırımları gün yüzüne çıktı 

CNBC’nin yayınladığı habere göre, BlockFi’ın şu anda 415,9 milyon dolarının FTX’te, 831,3 milyon dolarının ise Alameda Research’te sıkıştığı ortaya çıktı. 

Daha önce gizli tutulan söz konusu mali belgelerin düzeltilmiş kısımlarında ticari sırlar veya gizli araştırma, geliştirme veya ticari bilgileri olduğu ortaya çıktı. 

BlockFi’ın iflas başvurusunun ardından 29 Aralık’ta ilk duruşuma gerçekleştirildi. Duruşma esnasında ise BlockFi avukatları, şirketin, FTX’te 355 milyon doları ve Alameda’da da 680 milyon dolarının sıkıştığını açıklamıştı.  

İlginizi çekebilir: BlockFi, 160 milyon dolarlık Bitcoin madencilik destekli kredilerini satıyor!

Şirket iflas başvurusunu ise FTX’te meydana gelen çöküş gerekçesiyle 28 Kasım tarihinde gerçekleştirdi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BlockFi’ın, FTX ve Alameda Resarch’te 1,2 milyar dolarlık yatırımı ortaya çıktı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!