Fransız Ulusal Meclisi’nden kripto oylaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para düzenleme çalışmaları için son yıllarda gösterilen hedef yıl 2023’tü. Sular aktı, tartışmalar yapıldı ve 2023’ten günler yemeye devam ederken günden güne yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor.

Kısa bir süre önce eylem planı olarak medyaya yansıyan ABD Adalet Bakanlığı’nın operasyon duyurusu, detaylar ortaya çıkmadan önce ufak çaplı bir gerginliğe neden olsa da arkasından gelen açıklamalar yüreklere su serpti. Her ne kadar Bitzlato’ya yapılan operasyon kötü gibi lanse edilse de bu tür kötü aktörlerin sektörden temizlenmesi, hem sektörün geleceği hem de kullanıcıların güveni açısından oldukça önemli.

Diğer taraftan yapılan açıklamalar, operasyonların sadece yasa dışı işlemlere olacağı yönündeydi. Bu da ABD’nin şimdilik yasakçı bir politika izlemeyeceğini gösteriyor.

Son bir haber de Fransa’dan geldi. Fransa Ulusal Meclisi, kripto odaklı şirketleri için AB çapındaki yeni çerçeve yürürlüğe girmeden önce katı bir lisanslama standardına ihtiyaç olup olmadığını tartışacak.

Fransız Ulusal Meclisi’nden kripto şirketleri için oylama

Fransız hükümeti ve mali düzenleyiciler, uzun bir süredir kripto para birimlerine karşı temkinli bir yaklaşım benimsemiş durumda. Fransa Merkez Bankası ve Fransız İhtiyati Denetleme ve Çözüm Kurumu (ACPR), kripto para birimlerine yatırım yapmanın riskleri konusunda kripto para birimlerinin değişkenliği ve düzenleme eksikliğini gerekçe göstererek halkı geçmişte uyarmıştı. ACPR ayrıca, kripto para birimlerinin Fransa’da yasal ödeme aracı olmadığını ve merkez bankasının yetki alanına girmediğini de belirtti.

Diğer taraftan Fransız hükümeti de blokzincir teknolojisinin potansiyelini kabul etti ve gelişimini desteklemek için adımlar attı. 2019’da Fransız hükümeti, kamu ve özel sektörde blokzincir teknolojisinin kullanımını teşvik etmeyi amaçlayan ulusal bir blokzincir stratejisinin oluşturulduğunu duyurdu.

Vergilendirme açısından, Fransız vergi makamları, kripto para birimlerini, yüzde 30’luk sabit vergi oranına tabi olarak taşınır mallar olarak sınıflandırdı.

Son olarak kripto düzenleme konusunda çok daha geniş ve detaylı bir çerçeve üzerinde çalışan Fransa, son olarak ulusal meclisinde kripto şirketlerine yönelik lisans standartlarının sıkılaştırılmasını masaya yatıracak.

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Fransız Ulusal Meclisi’nden kripto oylaması
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!