Japon regülatör, Haziran 2023’e kadar belirli stablecoin’lere izin verebilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya’nın Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), Haziran 2023’e kadar USDT ve USDC gibi ABD dolarına endeksli stablecoin’lere izin verilip verilmeyeceğini kararlaştırmak için henüz bir fırsat bulamadıklarını söyledi.

Japon bir mali otoriteye göre ülke, yatırımcıların USDT gibi stablecoin’lere kullanarak ticaret yapmalarına izin veren bir düzenlemeyi Haziran 2023’te kabul edebilir.

Finansal Hizmetler Ajansı, stablecoin’lerin yurt içinde kullanılmasına dair yasağı kaldırmaya çalışıyor ve ülke bu yıl içinde belirli stablecoin’lerin kullanımına izin vermeyi planlıyor.

Bir FSA sözcüsü, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bu, stablecoin denilen tüm ürünlere herhangi bir kısıtlama olmaksızın izin verileceği anlamına gelmiyor”

FSA temsilcisi, FSA’nın yalnızca bu varlıkların kullanıcılar açısından güvenli olması halinde izin verileceğini vurguladı. Temsilci, yabancı ihraççıların da Japonya’daki eşdeğer düzenlemeleri tabi olduğunu da sözlerine ekledi.

Yetkili ek olarak, USDT ve USDC gibi büyük stablecoin’lere izin verilip verilmeyeceğini bilme şansı olmadığını kaydetti. 

“FSA, karar vermeden önce bu tür bilgilere erişim için herhangi bir fırsat sağlamamaktadır”

Japonya’nın ortaya koyduğu yeni stablecoin düzenlemeleri, 2022 tarihli Ödeme Hizmetleri Yasası’nda yapılan değişiklikle ilgili tavsiye edilen kabine emirlerinin ve kabine ofisi yönetmeliklerinin bir parçasıdır. Aralık 2022’de uygulamaya konulan yeni kurallar, elektronik ödeme araçları için gereksinimleri belirlemeyi ve kayıt prosedürlerini geliştirmeyi amaçlıyor.

FSA, resmi açıklamaya göre Ödeme Hizmetleri Yasası değişiklikleriyle ilgili kamuya açık yorumları 31 Ocak 2023’e kadar kabul edecek. 

Bir FSA sözcüsü konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

“Kamuoyu açık yorumların kapatılmasının ardından, gerekli prosedürlerin ilan edilmesi ve uygulanması planlanıyor. Bu sebeple kesin tarih henüz kararlaştırılmış değil”

Japonya, Haziran 2022’de yabancı stablecoin’leri yasaklayan ve stablecoin ihraç edenlerin bu tip kripto para birimlerini yalnızca Japon yenine veya başka bir yasal ödeme aracına bağlamasını gerektiren bir yasa tasarısını kabul etti. 

2023’te yürürlüğe girmesi beklenen yeni mevzuat, birçok kripto firmasını etkilemiş gibi görünüyor. Zira o günden veri FSA’ya kayıtlı 31 Japon borsasının hiçbirisi, istikrarlı bir para operasyonu sunamadı. Başta Coinbase ve Kraken olmak üzere bazı büyük kripto borsaları, kötü piyasa koşullarını gerekçe göstererek ülkedeki operasyonlarını durdurdu.

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Japon regülatör, Haziran 2023’e kadar belirli stablecoin’lere izin verebilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!