“kripto benimsemeleri kadınlar arasında daha fazla!”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geleneksel yatırım varlık sınıfları her ne kadar kadınlar arasında daha geniş çapta benimsenmemiş olsa da kriptolar, kadınların ilgisini çekmiş gibi görünüyor. Kısa süre önce gerçekleştirilen bir ankete göre, kadınların en çok sahip olduğu varlık sınıfı kripto para birimleri oldu. 

eToro tarafından Cointelegraph’a gönderilen araştırma sonuçları, kriptonun şu anda kadınlar için en çok sahip olunan ikinci varlık sınıfı olduğunu ortaya koydu. Kadınların sahip olduğu ilk seçenek ise nakit oldu.  

Araştırmaya göre, özellikle kadınlar arasında kriptoların benimsenme oranları büyük oranda arttı. Veriler kriptolara sahip olma oranının 2022’nin üçüncü çeyreğinde yüzde 29, dördüncü çeyreğinde ise yüzde 34 artış gösterdiğini ortaya koydu. eToro ekibine göre, bu durum geleneksel finansın başarısız olduğu dönemlerde başarı yakaladığını gösteriyor.  

2022 yılında kriptoya sahip olan bireysel yatırımcılar. Kaynak: eToro

Kripto benimsemeleri 2022’nin son çeyreğinde inanılmaz bir artış yakalarken, erkekler arasındaki kripto sahipliği yalnızca yüzde 1 bir oranında artış gösterdi. 

Ayı piyasası kripto benimsemelerine engel olamadı

Kriptoların geçen yılın en kötü performans gösteren varlık sınıfı olarak kabul edilmesine rağmen, kriptoya sahip küresel yatırımcıların toplam miktarı çeyrek bazında yüzde 36’dan yüzde 39’a yükseldi.

Her ne kadar veriler, kadınlar arasında kripto benimsemelerin artış gösterdiği ortaya koymuş olsa da kripto satın alan kadınların yaş skalası genelde 30 yaş üstüydü. 35-44 ve 45-54 yaş arası kriptoya sahip bireysel yatırımcıların her biri yüzde 5 arttı. Bu da yaşlı yatırımcıların da kripto biriktirdiğini kanıtlar nitelikte. 

Anket, yalnızca kriptoların kadınlar ve erkekler arasındaki benimsenme oranlarını araştırmadı. eToro, aynı zamanda neden daha fazla insanın kriptolara yatırım gerçekleştirdiğine ilişkin bir çalışma yürüttü. Bununla birlikte katılımcıların yüzde 37’si kriptoları yüksek getiri oranlarına sahip olduğunu söyledi. Yüzde 34’lük kesim de blokzincir teknolojisine inandığını ve kriptonun dönüştürücü bir varlık sınıfı olduğunu düşündüklerini bildirdi.  

Ne var ki bireysel yatırımcıların yanı sıra, kurumsal yatırımcılar da son zamanlarda blokzincir teknolojisine büyük oranda yönelmiş durumda. Casper Labs’in 12 Ocak tarihli bir anketi, 603 işletmenin yüzde 90’ının zaten belirli bir kapasitede blokzinciri dağıttığını tespit etti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
“kripto benimsemeleri kadınlar arasında daha fazla!”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!