Web3 ve blokzincirin kalbi Davos 2023’te atıyor: Metaverse çok konuşuldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Web3 alanındaki liderler, Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda bir araya geldi. Bu yıl kripto ve blokzincir etkinliklerine de yer verilen Davos’ta “Metaverse’i Tanımlama ve İnşa Etme” girişimi tartışıldı.

Metaverse kelimesi, 2022 yılında hem Web3’te hem de pek çok alanda kullanılan en popüler bir tanesiydi. Dahası metaverse’teki gelişim, merkeziyetsiz alana göre daha dayanıklı bir kavram olarak önümüze çıkıyor. 

Metaverse, aynı zamanda 2023 Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) da en çok tartışılan konulardan biri oldu. WEF, ayrıca 18 Ocak tarihinde 120 kişinin katılım sağladığı bir duyuruda ”Metaverse’i Tanımlamak ve İnşa Etmek” isimli girişimini tanıttı. 

Metaverse, Dünya Ekonomik Forumu’nun göz bebeği oldu

WEF, bahsettiği girişiminin ilk iki sayfasından birkaç ipucu verdi. Girişimin ana başlıkları ise birlikte çalışabilirlik, yönetim ve gelecekte müşterilerin metaverse’teki yeri idi. 

Birleşik Arap Emirlikleri’nde kabine işlerinden sorumlu bakan yardımcısı Huda Al Hashimi, metaverse’ün geleceğini toplumsal engelleri aşan bir alan olarak tanımladı. Hashimi, ayrıca herkesin kendisine neden hala kırmak istediği alanlarda sıkışık kaldığını sorgulaması gerektiğinin altını çizdi. Yönetici, yakında metaverse’te büyük bir atılım olacağına inandığını söyledi. 

Bununla birlikte dünya çapındaki hükümetler metaverse’ü araştımaya devam ediyor. Ancak Birleşik Arap Emirlikleri, diğer pek çok ülkeye nazaran metaverse konusunda bir adım önde. BAE, dijital gerçeklikteki birçok girişiminden biri olarak ülkede hükümet destekli bir metaverse şehri başlattı. 

Ne var ki metaverse alanında tek ilerleme kaydeden ülke BAE değil. Norveç Hükümeti de son dönemlerde Web3 ve blokzincir alanlarında büyük atılımlar yapmak için çalışmalara devam ediyor. Bilindiği üzere Norveç, yeni nesle hitap edebilmek için metaverse şubeleri açtı.

Medya, Eğlence ve Sporun Geleceğini Şekillendirme başkanı Cathay Li, dijital bir gerçeklik için anlaşılması gereken iki temel konu olduğunu söyledi. Li, bunları düzenlemeler ve değer yaratma olarak örneklendirdi ve kullanıcılar için çok büyük fayda sağlayacağını vurguladı. 

Metaverse’de inanılmaz bir ekonomik değer olduğunu savunan Li, düzenlenmediği takdirde gizlilik, emniyet ve güvenlikle ilgili birtakım sorunların meydana gelebileceğine inanıyor. 

Birlikte çalışabilirlik diğer önemli konulardan biri oldu 

Panele katılım sağlayan yöneticilerin gündeminde yönetişimin yanı sıra birlikte çalışılabilirlik de vardı. Panelistler, metaverse’teki birlikte çalışılabilirlik ilkesine ve kullanıcı veri üretimine de değindi. 

İlginizi çekebilir: Seul hükümeti şehrin metaverse projesini başlattı

Animoca Brands’in yönetim kurulu başkanı Siu Yat, dijital mülkiyet haklarının büyük oranda birlikte çalışabilirlik ihtiyaç duyduğuna inanıyor. Buna ek olarak birlikte çalışabilirlik kavramının metaverse’ün bir sonraki evriminde büyük bir rol oynayacağına inanan Yat, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:  

“Esas, yargı mülkiyet haklarını olmadığında dijital özgürlüğe sahip olabilirsiniz. Bu nokta da birlikte çalışabilirliğin temelde herkese faysa sağlayacağını düşünüyorum.” 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Web3 ve blokzincirin kalbi Davos 2023’te atıyor: Metaverse çok konuşuldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!