ABD’nin Bitzlato operasyonuna Binance desteği

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para sektöründeki düzenleyici gerginliği 2023’te de tırmanmaya devam ediyor. Bir taraftan yeni şirketler ve yatırımlar gelmeye devam ederken, diğer taraftan kriptoda düzenleyici çerçeve için 2023’ü gösteren düzenleyicilerin her bir açıklaması nefeslerin tutulmasına neden oluyor.

Bu noktada kısa bir süre önce açıklama yapan ABD Adalet Bakanlığı, ik olarak kripto eylem planı olarak duyurduğu basın açıklamasında bir takım gelişmeler yer verdi. Ağırlıklı olarak kriptodaki yasadışı eylemlerin konuşulduğu basın toplantısında en dikkat çekici açıklama ise şüphesiz Rusya merkezli kripto para borsası Bitzlato’ya el konulması ve arkada gerçekleştirilen yasadışı işlerin ifşalanması oldu.

Borsanın kurucusu Anatoly Legkodymov, yasadışı işlerle elde edilen ve 700 milyon doları aşan gelirleri, kripto borsası üzerinden aklama suçlamasıyla tutuklandı. 

Bununla birlikte birçok yasadışı suç grubunun da takibe alındığı belirtilirken, “blokzincirin anonimliğik kazandırdığı güveni ile kimsenin suç işlemesine izin vermeyeceğiz” vurgusu ise özellikle dikkat çekti. 

Tüm bu gelişmeler sonrasında bir diğer kripto para borsasının sözcüsünden de açıklama geldi. Bloomberg tarafından paylaşılan bu yoruma göre Binance, gerçekleştirilen bu operasyonda aktif bir şekilde rol aldı.

“Kripto borsası Binance, ABD’nin Bitzlato’yu çökertmesine yardım etti”

Kripto borsaları düzenleyiciler söz konusu olduğunda, deyim yerindeyse iplik üzerinde yürüyor. Ne yazık ki kripto sektörünün kattığı katma değer ve sağladığı piyasa faydaları yerine kötü aktörlerin işleri ile anılması, ayın aydınlık tarafı yerine karanlık tarafı ile yargılanmasına neden oluyor.

Doğal olarak başta borsalar olmak üzere kripto şirketleri de adımlarını çok daha dikkatli atmak durumunda kalıyorlar. Düzenleyiciler ile iş birliği söz konusu olduğunda adından sık sık bahsettirmeyi başaran Binance ise bu sefer ABD Adalet Bakanlığı’nın Bitzlato operasyonu ile gündeme geldi.

Bloomberg’e konuşan bir Binance sözcüsü, gerçekleştirilen operasyon hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Binance, bu soruşturmayı desteklemek için uluslararası kolluk kuvvetlerine önemli ölçüde yardım etti. Bu, Binance’in dünya çapındaki yasa uygulama ortaklarıyla iş birliği içinde çalışma çabasının bir örneği niteliğindedir”

Bu noktada ABD Adalet Bakanlığı’nın Fransa, Almanya ve Belçika olmak üzere birçok ülke ile koordineli bir çalışma yürüttüğünü belirtelim. Bu çalışmalar kapsamında uluslararası bir operasyon yürüttüklerini belirten FBI yetkilisi Wally Adeyemo, bu operasyonların önümüzdeki dönemde de aratarak devam edeceğini vurguladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’nin Bitzlato operasyonuna Binance desteği
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!