WEF: Ekonomi, tokenize varlıklar, hükümetler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsviçre’de 16 Ocak tarihinde başlayan Dünya Ekonomik Forumu, üçüncü gününde blokzincir endüstrisi üzerine paneller düzenlendi. Geniş kapsamlı bir panel tartışmasında, blokzincir sektöründen yöneticiler geleneksel ekonomilerin gelecekte yerini daha teknolojik ve daha tokenize olmuş bir ekonomiye bırakacağını kaydetti. Teknolojinin çok hızlı bir şekilde geliştiği ve evrildiği bir dünyada ise ekonomilerdeki köklü değişiklikleri çok da uzaklarda aramamak gerek. Davos 2023’te blokzincir paneline katılan yöneticilere göre de karbon kredileri, konut, elektrik, devlet tahvilleri, döviz ve diğer gerçek dünya varlıkları blok zincirinde işlem görecek. 

Panelde gerçekleştirilen “Tokenize Edilmiş Ekonomiler Gerçek Oluyor” başlıklı etkinlikte, Circle CEO’su Jeremy Allaire, Bitkub Capital CEO’su Jirayut Srupsrisopa, Ulaştırma ve İletişim Bakanı Timo Harraka ve Yield Guild Games kurucu ortağı Beryl Li yer aldı. 

Bitkub Capital CEO Jirayut Srupsrisopa’ya göre, Tayland Merkez Bankası’nın 2023’ün ilk çeyreğinde Tayland baht toptan satış pazarı için bir merkez bankası dijital para birimi uygulamaya başlayacak. Ayrıca, hükümet şu anda yeni para birimini kullanarak iki ülke arasındaki havaleleri ele almak için Singapur Para Otoritesi ile birlikte çalışıyor.  

Srupsrisopa, buna ek olarak Tayland Hükümeti’nin “yatırım token’ı” lisansı üzerinde çalıştığını da ekledi. Söz konusu yatırım token’ının ise panelde de konuşuluğu gibi girişimcilerin devlet tahvilleri, karbon kredisi ticareti, döviz, elektrik birimleri ve diğer varlıklar da dahil olmak üzere her türlü değeri tokenize etmesine olanak sağlaması bekleniyor. Ayrıca, yatırım token’ı lisansının, şu an ki kripto lisanslarından farklı olduğunun da altını çizmekte fayda var. 

Finlandiya Ulaştırma ve İletişim Bakanı Timo Harraka, bireysel saklama verilerinin ileride büyük bir rol oynayacağının altını çizdi. Harraka’ya göre, 2014 yılında Finlandiya’da kullanıcıların verileri üzerinde kontrol sahibi olmalarını sağlamayı bir “MyData.org” adlı bir dernek kuruldu. Ne var ki toplumun çoğu ise şu anda veri sahipliği üzerine değil gizliliğe odaklanmış durumda. Bu sebeple ise Finlandiya’nın başlattığı gibi projeler henüz beklenildiği kadar ilgi görmüş değil. 

Katılımcılar gelecekteki tokenize edilmiş ekonomiden umutlu

Panel moderatörü, ayrıca katılımcıların bir sonraki tokenize edilmesini bekledikleri en heyecan verici şeyin ne olduğunu düşündüklerine ilişkin bir soru yöneltti. Soruya ilk veren kişi ise Jeremy Allaire oldu. Allaire, birçok markanın tescilli sadakat puan sistemlerini blok zinciri uygulamalarına dönüştürmek istediğini belirtti. Buna ek olarak Circle CEO’su, markaların söz konusu sadakat puan sistemlerini kapalı döngü sisteminden diğer markalar tarafından kullanılan sistemlerle birlikte çalışabilecek açık döngü sistemine götürdüğünü söyledi. 

Blokzincir panelinin sonlarına doğru, tüm katılımcıların gelecekteki tokenize edilmiş ekonomiden büyük ölçüde umutlu olduğu sonucuna varıldı. Ne var ki bu noktada da en büyük iş hükümetlere düşüyor. Ayrıca panele katılım sağlayan yöneticiler de bahsi geçen ekonominin benimsenmesi ve yaygınlaşması için öncelikle daha net hükümet düzenlemelerine ve daha iyi kullanıcı arayüzlerine ihtiyaç duyulacağı konusunda hemfikir görünüyorlardı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
WEF: Ekonomi, tokenize varlıklar, hükümetler
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!