FTX’te 5,5 milyar dolarlık likit varlık tespit edildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İflas eden FTX borsasının arkasındaki borçlu kişiler, 5,5 milyar dolarlık likit varlık tespit etti. Ancak FTX’te ve ABD kolunda önemli bir dijital varlık eksikliği mevcut.

17 Ocak tarihli bir duyuruda FTX, 1,7 milyar doları nakit, 3,5 milyar doları dijital varlıklarda ve 300 milyon doları menkul kıymetlerde olmak üzere varlık tespit ettiğini söyledi. Borçlular, ayrıca FTX.com ile ilgili yaklaşık 1,6 milyar dolarlık dijital varlık belirlediklerini de sözlerine eklediler.  

Yapılan duyuruların üzerine FTX’in yeni CEO’su John Ray’den konuya ilişkin açıklama geldi. Ray, “İyileşmeleri en üst düzeye çıkarma çabalarımızda önemli ilerlemeler kaydediyoruz ve bu bilgileri ortaya çıkarmak ekibimizde sıkı bir soruşturma başlatılmasına neden oldu. Hissedarlarımıza bu bilgilerin daha çok taze olduğunu ve değişebileceğini söylüyoruz. Elimizden geldikçe ve en kısa süre içerisinde yeniden bilgilendirme yapacağız” dedi. 

Sharing the FTX Debtors’ press release just issued: https://t.co/fcSs36nFmq

— FTX (@FTX_Official) January 17, 2023

1,6 milyar doların bağlantılı olduğu FTX.com’da 742 milyon dolar varlığın soğuk saklama cüzdanlarında tutulduğu ve 121 milyon doların da transfer için beklemede olduğu bildirildi. FTX US’deki borçlular ise 88 milyon doları soğuk saklama cüzdanlarında tutarken, 3 milyon doları da beklemede tutulduğunu söyledi.

FTX’in borçları dünyalara bedel 

FTX borsasının iflas davası şu anda hala Delaware Bölgesi’nde devam ediyor. Kasım 2022’de ise borsanın çökmesinin ardından toplamda 50 alacaklıya 3 milyar dolar borcu olduğu ortaya çıktı. Bununla birlikte FTX’in bir de 1 milyondan fazla yatırımcıya daha borcu olduğu biliniyor. Ocak ayındaki mahkeme işlemleri, FTX’in 5 milyar dolarlık nakit ve likit kripto para birimini kurtardığını öne sürdü, ancak şirketin hala toplam yükümlülüklerinde 8,8 milyar dolar olabileceği düşünülüyor. 

Borçlu kimseler ise konuya ilişkin “Dilekçe Tarihi itibarıyla FTX.com ve FTX US borsalarıyla ilgili dijital varlıkların miktarına ilişkin mevcut tahminlere dayanarak, her iki borsada da önemli bir dijital varlık eksikliği mevcut” açıklamalarında bulundu. 

Sam Bankman-Fried’in FTX çökmeden önceki son yalanı

FTX borsasının eski CEO’su Sam Bankman-Fried, FTX çökmeden kısa bir süre önce 12 Kasım 2022’de şirkete dair genel bir bakış yayınlamıştı. Bankman-Fried, FTX US’in tüm borçlarını ödeyebileceğini kaydetmişti. 

SBF, o zamanlar yeniden başlatılacaksa, borsanın müşterilere eldeki varlıkları geri ödemesinin mümkün olabileceğinin de altını çizmişti. Son olarak Bankman-Fried, FTX davasında kampanya finansmanı yasalarının ihlalleri ve banka dolandırıcılığı da dahil olmak üzere sekiz cezai suçlamayla karşı karşıya. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX’te 5,5 milyar dolarlık likit varlık tespit edildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!