Euro bölgesi için ayı enflasyon oranı açıklandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro bölgesinin aralık ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı.

Eurostat verilerine göre, Euro bölgesinde kasım ayında yüzde 10,1 ile ilk defa gerileyen yıllık TÜFE, aralık ayında ayında beklentiler yönünde yüzde 9,2’e geriledi. Aylık değişim ise yüzde – 0,4 olarak ölçüldü.

Piyasalar enflasyonun aralık ayında yüzde 0,3 düşmesini, yıllık enflasyonun ise yüzde 9.2’ye gerilemesini bekliyordu. Gelen veriler de bu beklentiler yönünde geldi.

Euro bölgesinin Avrupa Birliği’nde para birimi olarak euro kullanan Almanya, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya, Avusturya ve Belçika gibi 19 ülkeden oluştuğunu belirtelim.

ECB’nin faiz artırma planları hâlen masada

Avrupa Merkez Bankası (ECB), COVID-19 salgını boyunca uygulanan parasal genişleme politikaları, Avrupa’nın hemen doğusunda patlak veren Rusya-Ukrayna savaşı ve bundan dolayı yaşanan enerji krizinden kaynaklı daha da yükselen enflasyonu kontrol altına almaya çalışıyor. Bu noktada Fed gibi faiz artırımı politikasını yürüten ECB de bu çalışmalar konusunda kararlı. Resesyon riskleri günden güne artarken, açıklamalar da ardı ardına gelmeye devam ediyor.

ECB, uzun süredir negatif seyreden faiz oranlarını 11 yılın ardından ilk kez temmuz ayında artırmaya karar vermişti.

Banka, bunun ardından eylül, ekim ve aralık aylarında olmak üzere üç kez daha faiz artırdı. Bu politikanın daha ne kadar süreceği ise merak konusu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Euro bölgesi için ayı enflasyon oranı açıklandı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!