CFTC üyesi, kripto için küresel standart çağrısı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para birimlerinin her geçen gün benimsenmesinin arttığı dünya düzeninde devletler de elini taşını altına koymaya devam ediyor. Aynı şekilde düzenleyici kurumlar ya da bu kurumların temsilcileri tarafından da gün aşırı yeni açıklamalar geliyor. Açıklama yapan isimlerden biri ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) üyesi Caroline Pham oldu.

CFTC’nin kripto düzenleme çağrısı sürüyor

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) üyesi Caroline Pham, kısa süre önce Bloomberg’e bir röportaj verdi. Pham, verdiği röportajda düzenleyici kurumlara seslenirken, daha fazla netlik konusunda da çağrıda bulundu. 

Pham, kripto düzenlemeleriyle ilgili küresel oyuncularla görüşmeler yaptığını sözlerine ekledi. CFTC yöneticisi, şimdilerde kriptoda yapılacak bir küresel düzenleme için küresel endüstri standartlarını oluşturmak adına birçok görüşmenin yapıldığını söyledi. Kripto düzenlemesine ilişkin konuları tartışma adına 75’ten fazla toplantı yaptığını söyleyen Pham, ne tür standartların uygulanabileceği konusunda, ABD dışında, “Çok ileri düzey tartışmalar” yapıldığının altını çizdi. 

Söz konusu yayında Pham’e tabii ki Gemini ve Genesis cephesinde yaşananlar da soruldu. Pham de burada düzenleyicilere gönderme yaparak, “Şu anda ihtiyaç duyulan netliği sağlamak için mevcut yetkililerin yetkilerini nasıl kullanacaklarını düşünmeleri gerekiyor” dedi. 

Buradaki en önemli nokta düzenleyicilerin kripto finansal enstrümanı tanımlaması ve onu diğer finansal enstrümanlarla aynı standartlarda tutması. Pham, finansal olmayan kripto faaliyetleri ve blokzincir teknolojisinin kullanım durumları için de çerçeve belirlenmesi gerekliliğine de dikkat çekti.

İlginizi çekebilir: CFTC komisyon üyesi bireysel yatırımcılara odaklı ofis kurulmasını önerdi

Pham’in verdiği röportajda, 2023 yılında ABD merkezli düzenleyicilerden daha fazla rehberlik almak istediğini de sözlerine ekledi:

“Yapmak istediğim şey, CFTC ve diğer düzenleyicilerin bu yıl daha fazla rehberlik sağladığını görmek. Bu yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde daha fazla netlik göreceğimiz konusunda çok umutluyum”

Pham’e göre, sadece statükoyu sürdürmekle yetinmek yerine daha fazla neler yapılabileceğini düşünmek hayati önem taşıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CFTC üyesi, kripto için küresel standart çağrısı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!