Bitcoin’in (BTC) yükselişi madencilere can suyu oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para sektörü ne yazık ki oldukça yorucu bir yılı arkasında bıraktı. 2022 hem düzenleyicilerin, hem şirketlerin hem de projelerin oldukça zorlandığı bir yıl oldu. Piyasalardaki aşağı yönlü dalgalanma ise bir diğer konu. 

Yaşananlardan çok etkilenen aktörler arasında şüphesiz madenciler de yer aldı. Öyle ki bir taraftan giderek pahalılaşan ekipman fiyatları, artan enerji maliyetleri, zorlayıcı düzenleyici baskısı, ardan zorluk seviyeleri ve fiyat bazlı düşen kazançlar. 

Bu zorlu koşullar altına birçok madencilik şirketi ezilirken, çok az bir kesim operasyonlarına aktif olarak devam edebiliyor. Doğal olarak her bir olumlu gelişme madencilerin yüzüne de yansıyor. Öyle ki son günlerde artan Bitcoin (BTC) fiyatı ve beraberinde gelen yeşil mum trendi, madencilerin de yüzünü güldürmüş durumda. 

Bitcoin (BTC) yükseldi, madencilik şirketlerinin hisseleri özendi

Madencilik sektörü oldukça fazla dış etmenin olduğu, kârlı ancak riski bol bir sektör. Şirketlerin birçok parametreyi aktif olarak takip etmesi ve işlemlerini buna göre yönlendirmesi gerekiyor. 

Aşırı durumlarda genellikle fişleri çekmeye varan çözümlere giden şirketler, halka açık olduklarına bir başka sorunla daha uğraşıyorlar: hisse senedi fiyatları.

Geçtiğimiz yılda oldukça kritik düşüşler yaşayan Bitcoin (BTC) madencilik hisseleri, son Bitcoin (BTC) yükselişi ile birlikte yeniden yükselişe geçti.

Bloomberg’ün paylaştığı verilere göre, 20 üyeden oluşan MVIS Küresel Dijital Varlık Madenciliği Endeksi, Ocak ayında şu ana kadar yüzde 64’lük bir artış gösterdi. Böylece madenciler Bitcoin’in (BTC) yüzde 28’lik yükselişini geride bıraktı.

2021’in sonundaki başlangıcından bu yana yüzde 88’lik düşüşle kıyaslandığında ise yolun hâlen uzun olduğunu gösteriyor.

Bitcoin ağı özelinde madencilerin gelir gider dengesini ölçmeyi amaçlayan Luxor Hashprice Endeksi ise son dönemde yüzde 21’lik bir artış yakaladı. 

Sektörün uzmanları da bu yükselişi pozitif bir gelişme olarak yorumluyor.

VanEck’in dijital varlık araştırma başkanı Matthew Sigel, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda listelenen bu hisse senetlerinin birçoğunda dibi görmeye çalışmaktansa yeni bir Bitcoin madenciliği girişimi başlatmak daha mantıklı”
 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’in (BTC) yükselişi madencilere can suyu oldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!