Twitter, kripto endeks skalasını 30'a çıkardı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Popüler sosyal medya platformu Twitter, kripto fiyat endeks özelliğini geliştiriyor. Kripto verileri sunmaya başlayan Twitter ilk olarak, piyasa değeri bakımından en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) ve altcoin’lerin başında yer alan Ethereum (ETH) ile hizmet vermeye başladı. Daha sonrasında daha fazla kripto verisi sunma sözü veren platform ise verdiği sözü yerine getirdi. 

Popüler sosyal medya platformu Twitter, kripto fiyat endeks özelliğini geliştiriyor. Bilindiği üzere Twitter, Aralık 2022’de platformu finans alanına doğru genişletmişti. Twitter kullanıcıları, geçtiğimiz aydan bu yana artık sosyal medya platformu üzerinden kripto verilerine erişmeye başladı. Kripto verileri sunmaya başlayan Twitter ilk olarak, piyasa değeri bakımından en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin’lerin başında yer alan Ethereum (ETH) ile hizmet vermeye başladı. Daha sonrasında daha fazla kripto verisi sunma sözü veren platform ise verdiği sözü yerine getirdi. 

Bundan sonra kullanıcılar, yalnızca BTC ve ETH verilerine değil, en az 30 kripto para birimi verilerine daha ulaşabilecek.  

Sosyal medya platformuna getirilen yeni özellik ise Twitter Business tarafından ilk olarak 21 Aralık 2022 tarihinde duyuruldu.  

Kullanıcılar, o tarihten bu yana Twitter’daki aratma kısmına ulaşmak istedikleri kripto para biriminin başına dolar işareti koyarak BTC ve ETH verilerine ulaşabiliyordu. Twitter, kullanıcıları BTC ve ETH ile sınırlı bir özelliğe mahkûm bırakmadı ve aratılan kripto sayısını 30’a çıkardı. 

Cointelegraph tarafından yapılan araştırmaya göre, sosyal medya platformunda şu anda piyasa değerine göre ilk 50 kripto para biriminden 30’unun verilerine ulaşılabiliyor. Bu kripto paralardan bazıları ise şunlar; Tether (USDT), Ripple (XRP), Binance USD (BUSD), Cardano (ADA), Solana (SOL), Polygon (MATIC), Litecoin (LTC), Dai (DAI), Avalanche (AVAX), Uniswap (UNI), Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB). 

Ayrıca, Twitter’daki Dogecoin topluluğu ise Elon Musk’ın genişletmiş olduğu özellikten gayet memnun kaldı ve mutluluğunu dile getirdi. 

Twitter has added the $DOGE cashtag!

Clicking or searching $DOGE automatically brings up price data for #Dogecoin

Thank you Elon and $TWTR engineers! pic.twitter.com/f3GNb6Dkn9

— (@itsALLrisky) January 12, 2023

Ne var ki, bir birkaç eksik kripto ise dikkatlerden kaçmadı. Cointelegraph, olmazsa olmaz denebilecek Binance Coin (BNB), Tron (TRX), USD Coin (USDC) ve Polkadot’un (DOT) platforma dahil olmadığını fark etti.  

Platforma dahil edilen diğer token’lar arasında ise; Wrapped Bitcoin (WBTC), Ethereum Classic (ETC), Bitcoin Cash (BCH), Stellar (XLM), Internet Computer (ICP), Decentraland (MANA) ve The Sandbox (SAND) yer alıyordu.  

Öten yandan Twitter’da yayınlanan kriptoların fiyat endeksleri ise TradingView’dan alınıyor. Ek olarak fiyat grafiklerinin sol alt kısmında Robinhood’un da bir linki bulunuyor. Kullanıcılar fiyat grafiklerinin sol altındaki Robinhood linkine tıkladıklarında borsanın sitesine yönlendiriliyor. Böylelikle ortaya Robinhood ve Twitter arasında bir iş birliği olabileceği düşünülüyor.

Ancak iki şirket arasında resmi bir ortaklık duyurusu henüz yapılmış değil.

Son olarak Elon Musk, Twitter’ın iplerini eline almasının ardından, platformda yapılacak olan pek çok yeniliğin yanı sıra kripto teknolojilerine de yer verileceğinin altını çizmişti. Bilindiği üzere Musk, kripto para tabanlı ödemelere işaret etmesinin yanı sıra, Twitter 2.0’a vizyonuna da göz kırpmıştı.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Twitter, kripto endeks skalasını 30'a çıkardı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!