Eski SEC yöneticisinden dikkat çeken Bitcoin yorumu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasaları özellikle 2022’de oldukça fazla sıkıntıyla baş başa kaldı. İki büyük krizin vurduğu sektörde Terra patlaması ve FTX çöküşü çok büyük yaralar açarken, sektörel güvende zedelenme söz konusu oldu. Bu da doğal olarak düşen piyasaların yeniden kalkması için gereken ivmeyi elinden aldı.

Piyasalardaki bu düşüş, beraberinde birçok iflas ve küçülmeyi de getirdi. Öyle ki Coinbase gibi borsalar işten çıkarmalara giderken, BlockFi gibi radyasyondan etkilenen şirketlerin battı.

Ancak 2023’ün ilk gününden bu yana anlık yükseliş sinyalleri ile piyasayı test eden Bitcoin, 12 Ocak’ta dikkat çekici bir yükseliş yaşadı. 14 Ocak’a kadar yaklaşık olarak yüzde 20’nin üzerinde değer kazanan Bitcoin, 8 Kasım 2022’den bu yana ilk defa 20.000 barajını aşabildi. Ancak fiyatı 21.400 dolara kadar ulaşan Bitcoin’in (BTC) bu fiyat artışı bazı kesimlerin de dikkatinden kaçmadı. Öyle ki SEC’in eski yetkililerinden John Reed Star, bu hacmin yarıdan çoğunu sahte olarak nitelendirdi.

SEC’in eski yetkilisine göre Bitcoin’deki yükseliş çok da organik değil

Kripto para sektöründe bir paranın fiyatı üzerinde etki eden çok fazl etmen bulunuyor. Fiyatın uzun dönem grafiğinden tutun, yaşanan en ufak gelişmeye kadar birçok konu tarafından şekillendirilen kripto fiyatları, bazen oldukça gizemli bir şekilde hareket edebiliyor. 

Tabii bunun arkasında belli başlı sebepler bulunmakta. Bazı işlemler botlar tarafından, bazı işlemler ise devasa hacimleri ile balinalar tarafından yürütülüyor. Doğal olarak işlem hacimler, günlük hacimler, transferler ve fiyat eğrileri de bazen ilginç resimler çizebiliyor.

Son yaşanan Bitcoin (BTC) yükselişinde de benzer bir durumun yaşandığı iddia ediliyor. Öyle ki Bitcoin’de (BTC) yaşanan bu ani yükseliş çoğu kişi tarafından pek fazla anlamandırılamadı. 

SEC’in eski yetkililerinden John Reed Star ise bu hareketlerin çoğunlukla organik olmadığı görüşünde.  

Bir blog yazını Twitter üzerinde paylaşan Star, Forbes’un analistinin paylaşımını örnek göstererek, 157 kripto borsasının yakın tarihli analizine bakıldığında, günlük Bitcoin ticaret hacminin yüzde 51’inin muhtemelen sahte olduğunu ortaya çıkardığını söyledi. 

Bitcoin’deki bu yükselişi planlı olarak nitelendiren Star’a Twitter üzerinden de birçok tepki yağdı. Kullanıcılardan bazıları bunun yanlış bir tümevarım olduğunu söyleyerek Star’ı eleştirdi.

Diğer taraftan fiyattaki artış her ne kaynaklı olursa olsun Bitcoin (BTC), haberin yazımı itibarıyla fiyatı 21.245 dolardan alıcıları ile buluşuyor. Güncel piyasa değeri ise 408 milyar dolar seviyesinde. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Eski SEC yöneticisinden dikkat çeken Bitcoin yorumu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!