Avrupa Birliği yetkilileri, sınır ötesi dolandırıcılıklarına odaklandı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022 yılının sonuna doğru kripto dolandırıcıları, odak noktalarını son bir yıldır umutsuzca debelenen kripto yatırımcılarına kaydırdı. Avrupa devlet kurumları tarafından yönetilen uluslararası bir kolluk operasyonu, Temmuz 2022’den bu yana sınır ötesi kripto dolandırıcılığını engellemek için kripto girişimcilerine ve işletmelerine katıldı. Sonucunda ise çalışmalar meyve verdi ve yürütülen operasyon, çağrı merkezleri aracılığıyla faaliyet gösteren bir suç ağını ortaya çıkardı. 

Avrupa devlet kurumları tarafından yürütülen Europol ve Eurojust kurumları, Haziran 2022’den bu yana çevrimiçi yatırım dolandırıcılıkları araştırmak için Bulgaristan, Kıbrıs, Almanya ve Sırbistan’daki yetkililere katıldı. Soruşturma, başta Alman yatırımcılar olmak üzere 2,1 milyon doların (2 milyon avronun üzerinde) üzerinde zarara uğrayan bir suç ağı tespit etti. 

Call centres selling fake crypto taken down in Bulgaria, Serbia & Cyprus.

The criminal organisations lured victims to invest over EUR 2 million in bogus crypto investment websites.

Details ⤵️https://t.co/sP21aOn8WY pic.twitter.com/jfF7xsuog9

— Europol (@Europol) January 12, 2023

Europol’e göre dolandırıcılar, diğerlerinin yanı sıra Almanya, İsviçre, Avustralya ve Kanada’daki kurbanları sahte kripto yatırım planlarına ve web sitelerine yatırım yapmaya teşvik etti. Bu bulgular ise sınır ötesi soruşturma başlatmayı amaçlayan operasyonel bir görev gücünün oluşturulmasına yol açmış oldu. 

Ayrıca Doğu Avrupa’daki dört çağrı merkezinde faaliyetlerini yürüten dolandırıcılar, küçük yatırımlardan kazançlı karlar sunarak potansiyel kurbanları kandırdı ve daha büyük yatırımlar yapmaya teşvik etti. Şu ana kadar kayıt altına alınmış dolandırıcılıklar göz önüne alındığında ise Europol, toplam kayıpların yüz milyonlarca avro olabileceğinden şüpheleniyor. 

Gerçekleştirilen soruşturmada ise 2’si Bulgaristan’da, 2’si Kıbrıs’ta, 3’ü Almanya’da ve 214’ü Sırbistan’da olmak üzere toplamda 261 şüpheli sorguya çekildi. ABD’de ise 22 yere baskın yapıldı. Gerçekleştirilen baskınların sonucunda ise 30 kişi tutuklandı. Tüm bunlara ek olarak donanım cüzdanları, nakit, araçlar, elektronik ekipman ve belgelere de el konuldu. 

İlginizi çekebilir: Kripto piyasası, 2022 yılında 3,9 milyar dolar kaybetti!

Bilindiği üzere dolandırıcılar son zamanlarda faaliyetlerini bir adım daha ileri taşıyarak hükümet yetkililerini ve işlerini taklit etmeye başladı. Bununla birlikte dolandırıcılar faaliyetlerine devam tam gaz devam ederken, kripto topluluğu ise söz konusu hack’lere ilişkin yatırımcılara uyarılarda bulundu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Avrupa Birliği yetkilileri, sınır ötesi dolandırıcılıklarına odaklandı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!