Alameda Research’ün FTX ile 65 milyar dolarlık gizli bir kredi limiti vardı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX avukatı Andrew Dietderich’e göre eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’in, kripto borsası kurucu ortağı Gary Wang’a Alameda Research için 65 milyar dolarlık gizli bir kredi limiti açma emri verdiği bildirildi.

New York Post’un bildirdiğine göre avukat, 11 Ocak’taki Delaware iflas mahkemesi duruşmasında bilgileri ifşa etti. Söz konusu kredi limiti FTX müşterilerinin fonlarıyla finanse edildi. Dietderich, ifadesinde bu kredi limitinin, Alameda’nın borsadaki müşterilerden izinsiz borç almasının gizli bir yoluydu.

“Mr. Wang, alım satımların milyonlarca kod satırına tek bir sayı ekleyerek, FTX’ten Alameda’ya müşterilerin rıza göstermediği bir kredi limiti yaratarak bu arka kapıyı oluşturdu,” cümlelerini kuran Dietderich şöyle devam etti:

“Ve bu kredi limitinin büyüklüğünü biliyoruz, 65 milyar dolar.”

FTX’in kardeş şirketi Alameda Research, kripto borsasının çöküşünün merkezinde yer aldı. FTX Group ve 130’dan fazla sayıda yan kuruluş, Kasım 2022’de likidite sıkışıklığı nedeniyle ABD’de iflas başvurusunda bulundu.

İlginizi Çekebilir: Mahkeme’den 9 milyon FTX alacaklısı için kritik karar!

SBF, 12 Ocak’ta yayımlanan incelemede, kendisine yöneltilen FTX fonlarını çaldığına dair iddiaları yalanladı. “Alameda likitsiz hale geldikçe, FTX International da likitsiz hale geldi, çünkü Alameda’nın FTX’te açık bir marj pozisyonu vardı ve bankadaki hücum bu likiditesizliği iflasa çevirdi,” ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC), aralık ayında her iki şirket arasında birçok düzensiz ticari uygulama olduğu iddiasıyla şikayette bulundu. Komisyon, FTX yöneticilerinin kodlarda “Alameda’nın FTX’te sınırsız bir kredi limiti sürdürmesine” izin veren özellikler oluşturduğunu iddia etmişti.

Eski Alameda Research CEO’su Caroline Ellison ve FTX’in kurucu ortağı Gary Wang, davayla ilgili suçlamaları uzun zaman önce kabul etti. Bankman-Fried ise aralarında kampanya finansman yasalarının ihlali ve para transferi dolandırıcılığının da dahil olduğu sekiz suçlamayı reddetti. Eski CEO’nun davasının ekim ayında başlaması bekleniyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Alameda Research’ün FTX ile 65 milyar dolarlık gizli bir kredi limiti vardı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!