Skybridge ve Galaxy Digital CEO’larından FTX açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pek çok kripto şirketi ve yatırımcı, FTX’te meydana gelen çöküşün ardından Sam Bankman-Fried’e karşı cephe aldı. Kripto piyasasına yön veren yöneticiler ise FTX’e yatırım yaptıkları ve iş birliklerinde yer aldıkları için pişman. SkyBridge Capital CEO’su Anthony Scaramucci, şirketinin, geçtiğimiz yıl Eylül ayında FTX’e sattığı şirketin hissesini geri alabileceğini söyledi. Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz ise SBF’in suratına bir yumruk indirmek istediğini söyledi. 

SkyBridge ve FTX

FTX Ventures, 9 Eylül 2022’de açıklanmayan bir ücret karşılığında alternatif varlık yöneticisi SkyBridge hisselerinin yüzde 30’unu satın aldı. 

13 Ocak’ta CNBC’ye konuşan Scramucci, FTX’in yaşadığı sıkıntıların ışığında, SkyBridge’in söz konusu hisseyi geri alma konusunda ilerleme kaydettiğini belirtti. Yönetici, bu ilerlemenin ise muhtemelen bu yılın ilk yarısının sonuna kadar çözülemeyeceğinin de altını çizdi. 

SkyBridge Capital CEO’su, “İflas edenlerden, avukatlardan ve yatırım bankacılarından tam olarak ne zaman geri satın alacağımızı öğrenmek için izin bekliyoruz. Bence bu durum olumlu yönde çözülecek” ifadelerini kullandı. 

FTX’in eski CEO’su Bankman-Fried hakkında konuşan Scramucci, yaşanan olayda pek çok yasanın çiğnendiğini söyledi.  

Scramucci, konuya ilişkin “Sanırım artık ortada bir dolandırıcılık olduğu netlik kazandı. Elbette tüm bunları hukuk sisteminin belirlemesine izin vermemiz gerekecek. Sam ile birlikte çalışan kişiler de olayın tam olarak ne olduğunu savcılara ne yaptıklarını anlattı” açıklamalarında bulundu. 

Caught up with @Scaramucci today. FTX and Sam Bankman-Fried bought a 30% stake in Scaramucci’s SkyBridge Capital before FTX collapsed. Now Scaramucci says that he’s confident he’ll be able to buy that stake back. Given new facts, he also alleges SBF committed fraud pic.twitter.com/jxltXdjCKW

— Arjun Kharpal (@ArjunKharpal) January 13, 2023

Öte yandan Scramucci’nin birkaç gün önce gerçekleştirilen röportajdaki söylemleri ile Kasım 2022’deki söylemleri arasında bir tutarsızlık meydana geldi. Yönetici, o zamanlar “dolandırıcılık” kelimesini kullanmayı reddetmişti. Buna ek olarak CEO, o tarihlerde Bankman-Fried ve ailesinin yatırımcılara doğruyu söylediğini kaydetmişti. 

SkyBridge’in web sitesine göre, şirketin 30 Eylül 2022 tarihi itibarıyla yönetimi altında 2,2 milyar dolar değerinde varlığı bulunuyordu. Bu rakamın yaklaşık 800 milyon doları ise dijital varlıklardan oluşuyordu. 

Galaxy CEO’su, SBF’i yere sermek istiyor 

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, bir tarafının hem Sam Bankman-Fried’i hem de Digital Currency Group CEO’su Barry Silbert’ın suratına yumruk indrmek istediğini söyledi.  

Novogratz, 13 Ocak tarihli bir CNBC röportajında FTX’in çöküşünün Galaxy’ye direkt olarak 77 milyon dolara mâl olduğunun altını çizdi.  

Novogratz hem Silbert hem de SBF hakkında bir yorumda bulundu. Yönetici, “Toksik maskülen tarafım ikisini de yere sermek istiyor. SBF, bizimle dalga geçiyor olmalısın. Gerçekten sen tam bir…” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Novogratz, 2022 kripto piyasasında neler yaşanmış olursa olsun, yine de kripto savunuzu olduğunun altını çizdi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Skybridge ve Galaxy Digital CEO’larından FTX açıklaması
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!