Gemini ve Genesis’e bir darbe de SEC’ten geldi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 12 Ocak’ta kripto kredi şirketi Genesis Global Capital ve kripto borsası Gemini’ye karşı birtakım suçlamalarda bulundu. SEC, iki şirketi “Earn” programı aracılığıyla kayıtsız menkul kıymet satmakla suçluyor. 

Bilindiği üzere Aralık 2020’de Digital Currency Group’un (DCG) yan şirketi olan Genesis, borsanın müşterilerine getiri sağlayan kripto ürününü sunmak için Gemini ile iş birliği yaptı. Bu kripto programı ise Şubat 2021 tarihinde başlatıldı. 

Söz konusu iş birliğiyle birlikte Gemini müşterileri, krediyi faizle geri ödeyeceği vaadiyle kriptolarını Genesis’e ödünç verebileceklerdi. Ayrıca Genesis, Gemini müşterilerine nasıl geri ödeme yapacağı konusunda tam kontrole sahipti. 

We @SECGov charged Genesis & Gemini for the unregistered offer & sale of crypto asset securities through Gemini Earn.

Crypto intermediaries need to comply with our securities laws. This protects investors. It promotes trust in markets. It’s not optional. It’s the law.

— Gary Gensler (@GaryGensler) January 12, 2023

Bununla birlikte SEC yaptığı açıklamalarda, Gemini borsasının Earn programı aracılığıyla menkul kıymet satışı gerçekleştirdiğini ve SEC’e kayıt ettirmesi gerektiğini söyledi.

SEC Başkanı Gary Gensler, konuya şu ifadeleriyle açıklık getirdi: “Gemini ve Genesis’in yatırımcıları korumak için tasarlanmış açıklama gereksinimlerini atlayarak, halka kayıt ettirilmemiş menkul kıymet satışı gerçekleştirdiklerini iddia ediyoruz.” 

“Bu isteğe bağlı bir şey değil. Kanunlar bu şekilde.”
Genesis ve Gemini zaten sorunlarla boğuşuyordu 

Genesis ve Gemini, SEC suçlamalarda bulundumadan önce de birtakım sorunlarla boğuşmaya devam ediyordu. Özellikle FTX borsasının çöküşü iki şirketin tüm sistemini yerli bir etti. 10 Kasım 2022’de Genesis, FTX borsasında 175 milyon dolarının kilitli kaldığını açıkladı. Bununla üzerşne şirket, likidite sorunlarıyla boğuşmaya başladı. Aynı gün içerisinde ise DCG, Genesis’in bilançolarının dengelenmesi adına 140 milyon dolar gönderdi.

Oyunuzu şimdi kullanın!

Ayrıca, bu da yeterli olmadı ve Genesis, 16 Kasım 2022’de para çekme işlemlerini, eşi benzeri görülmemiş piyasa kargaşası nedeniyle akıya aldığını açıkladı.

Gemini’nin kurucu ortağı Cameron Winklevoss ise o zamandan bu yana Genesis ve DCG’nin Genesis müşterilerine 900 milyon dolar borcu olduğunu iddia etti. Winklevoss, 10 Aralık 2022’de yazdığı açık bir mektupta 340 binden fazla kullanıcının Gemini’nin Earn programının bir parçası olduğunu belirtti. 

SEC, ayrıca Earn programı ile ilgili diğer kuruluşların dahil olduğu yasa ihlallerini de araştırdığını iddia etti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Gemini ve Genesis’e bir darbe de SEC’ten geldi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!