Optimism ve Arbitrum işlemleri, Ethereum’u solladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum Katman-2 zincir üstü faaliyetleri, liderlik tablosundaki yerini diğer iki önde gelen ağ olan Optimism ve Arbitrum’a bıraktı.  

Katman-2 ağları Arbitrum ve Optimism, son üç ay içerisinde işlemlerinde büyük ölçüde artış gördü. Etherscan’in yayınladığı verilere göre, birkaç ani artışın dışında, Ethereum ağındaki işlemler, Ekim 2022 sonuna doğru yüzde 33 oranında azalma yaşadı. 

Bir başka analiz şirketi olan Dune Analytics verileri de aynı fikirdeydi. Dune Analytics, söz konusu iki Katman-2 ağlanın Ethereum ağındaki işlemleri solladığını ortaya koydu.  

Ethereum Katman-2 zincir üstü faaliyetlerinin vahameti tablolara da yansıdı. Grafikler, Ethereum’da 10 Ocak’ta 1,06 milyondan fazla işlem gerçekleştirildiğini ortaya koyarken, Optimism ve Arbitrum’un 1,12’den daha fazla işlem gerçekleştirildiğini kaydetti. 

Buna ek olarak Optimism ise günlük işlemler bakımından Arbitrum’u geçti ve Eylül 2022’den bu yana faaliyetlerinde istikrarlı bir yükseliş trendi yakalamış durumda. 

Katman-2 ekosistem analizi web sitesi L2beat, saniye başına (TPS) gerçekleştirdiği işlemler açısından Katman-2 faaliyetlerinin Ekim 2022’de Ethereum işlemlerini aştığını kaydetti.  

L2 activity in TPS – l2beat.com

Ethereum, 10 Ocak tarihinde diğer iki Katman-2 ağı ile karşılaştırıldığında saniye başına 12 işlem gerçekleştirdi. Bu rakam ise Optimism ve Arbitrum’da saniye başına 16,5 idi.  

L2beat’e göre ayrıca bu iki Katman-2 ağları bir araya geldiğinde bütün Katman-2 ekosisteminin yüzde 80’ine hükmediyor. 

Ne var ki Arbitrum One, toplam kilitli değeri (TVL) bakımından şu anda piyasada lider durumda. Paylaşılan veriler sonucunda, pazarın yüzde 52,5’ini yalnızca Arbitrum One’ın kapladığı ortaya çıktı. 

Bununla birlikte Optimism ise ikinci sırada Arbitrum One’ı kovalamaya devam ediyor. Optimism ise 1,28 milyar dolar TVL’ye sahip. Ayrıca Optimism’in pazardaki payı yüzde 28,6’ya ulaşmış durumda.

Oyunuzu şimdi kullanın!

Ayrıca, Nansen’da bir araştırmacı olan Martin Lee, merkeziyetsiz finans (DeFi) protokollerinin Optimism zincirinin benimsenmesinde büyük rol oynadıklarının altını çizdi. 

Öne çıkan Katman-2 ağları yalnızca Optimism ve Arbitrum değildi 

Optimism ve Arbitrum performanslarını yükselten tek Katman-2 projeleri değildi. Zk-rollup StarkNet gibi diğer Katman-2 protokolleri de son zamanlarda performanslarını büyük ölçüde yükseltmeyi başardı. StarkWare teknolojisi, ayrıca ImmutableX ve dYdX de dahil olmak üzere diğer çözümlere de güç katkısında bulunuyor. 

Paylaşılan verilere göre ise Ekim 2022’de StarkNet’in, haftada Bitcoin’den (BTC) daha fazla işlem gerçekleştirildiği bildirildi. 

Buna ek olarak Starkscan raporları, ağın TVL’sinin 5,2 milyon dolara ulaştıüını ve tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğunu ortaya koydu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Optimism ve Arbitrum işlemleri, Ethereum’u solladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!