Binance çalışanları, alım satımdan önce 90 günlük süreye uyacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto borsası Binance, FTX’in çöküşünden beri kripto sektörünün hem içinde hem de dışında önemli bir tartışma konusu oldu. Şirket ve kurucusu Changpeng Zhao (CZ) de bu doğrultuda birçok incelemeye tabi tutuldu.

10 Ocak’ta kripto para borsasının, içeriden öğrenenlerin alım satım faaliyetlerini engellemeye yönelik çalışan politikasıyla ilgili bir tweet ortaya çıktı. Tweet’te, herhangi bir Binance çalışanının kişisel kısa vadeli alım satıma katılmalarına izin verilmediğini ve en az 90 gün öncesinde pozisyon tutmaları gerektiği iddia edildi.

Cointelegraph da politikasını doğrulamak ve sonuçları hakkında yorum yapması için Binance’e ulaştı.

Bu çağrıya cevap veren şirketteki bir sözcü Cointelegraph’a, içeriden öğrenilen bilgilerin hem çalışanlar hem de ilgili aile üyeleri tarafından kâr amacıyla kullanılmasına karşı sıfır tolerans politikasının bulunduğunu belirtti:

“Her çalışan, yaptığı tüm yatırımlar için 90 günlük bir bloke cezasına tabidir ve Binance’in liderleri, herhangi bir alım satım faaliyetini üç ayda bir raporlamakla görevlidir.”

Sözcü ayrıca şirketin, bu tür davranışlarda bulunanlardan sorumlu tutmak için bir güvenlik ekibi tarafından incelenen dahili protokollerin de dahil olduğu, bu koşullara bağlı kalma konusunda dahili bir sürece sahip olduğunu söyledi.

Binance temsilcisi, “Derhal işten çıkarılma, bu durumun en düşük yan etkisidir,” ifadelerini kullandı.

Hemen oy verin!

Binance’in 2018’de içeriden öğrenenlerin alım satım faaliyetlerini önleme politikasının, şu anda uygulanan 90 günlük süre yerine 30 günlük bir süreyi içerdiği bildirilmişti, ancak şirket süredeki değişiklik hakkında yorum yapmadı.

Bazı topluluk üyeleri, söz konusu Tweet’e yanıt olarak böyle bir politikanın pratikte nasıl uygulanabileceğini sorgularken, birçoğu ise uygulamayı uygun buldu.

İlginizi Çekebilir: Arcane Research: “Binance, kripto piyasasının ta kendisi!”

Diğer taraftan Amerika Birleşik Devletleri’ndeki federal savcılar, potansiyel kara para aklamayla ilgili kripto para borsası hakkında bir soruşturma yürütüyor.

ABD’deki düzenleyiciler ayrıca 4 Ocak’ta Binance.US’nin Voyager Digital’i milyar dolarlık satın alma önerisine itirazda bulundu.

Tüm bunların yanı sıra kripto para borsası, küresel yaptırımlara uyum sağlamak amacıyla Sertifikalı Yaptırım Uzmanları Derneği’ne (ACSS) katılan ilk kripto şirketlerinden biri oldu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance çalışanları, alım satımdan önce 90 günlük süreye uyacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!