ABD’li Bankadan Ayı Piyasasında Ani Karar: Kripto Para Sektöründen Çekiliyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD merkezli Metropolitan Commercial Bank, kripto para sektöründeki “son gelişmeler” nedeniyle kripto ile ilgili hizmetleri sona erdireceğini duyurdu.

ABD’de kripto paralar için hizmet veren sayılı bankalardan biri olan Metropolitan Commercial Bank yakın tarihli bir basın açıklamasında, 2017 yılında başlattıkları kripto para hizmetlerini sonlandıracağını duyurdu. Banka bu karara gerekçe olarak kripto piyasalarında yaşanan son gelişmeleri ve düzenleyici ortamdaki önemli değişiklikleri öne sürdü.

Öte yandan bankanın kripto para hizmetleri toplam gelirlerinin %1,5‘ini ve toplam mevduatlarının %6‘sını oluşturuyor ve kripto ile ilgili aktif dört kurumsal müşterisi bulunuyor. Metropolitan Commercial Bank, bilançosunda kripto tutmuyor ve müşterilerine kripto varlıkları pazarlamıyor ya da satmıyor. Bu sebeple bankanın söz konusu hizmetlerden çekilmesinin minimum mali etkiye neden olması bekleniyor.

Metropolitan Commercial Bank Başkanı ve CEO’su Mark DeFazio konuyla ilgili yaptığı açıklamada konuyu dikkatli şekilde incelediklerini ve stratejileri gereği bu kararı aldıklarını ifade etti:

Kripto ile ilgili müşteriler, varlıklar ve mevduatlar hiçbir zaman şirketin işinin önemli bir bölümünü temsil etmedi ve şirketi hiçbir zaman önemli finansal risklere maruz bırakmadı.

ABD’li düzenleyici kurumlar; ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) ve Para Birimi Denetleyici Ofisi (OCC) dahil olmak üzere düzenleyici kurumlar tarafından paylaşılan toplu bir bildiride, bankalar Bitcoin (BTC) ve kripto para riskleri hakkında uyarılmıştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li Bankadan Ayı Piyasasında Ani Karar: Kripto Para Sektöründen Çekiliyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!