Digital Currency Group, ABD’li yetkililer tarafından soruşturma altına alındı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bloomberg tarafından yayınlanan bir rapora göre, kripto şirketi Digital Currency Group (DCG), ABD Adalet Bakanlığı New York Doğu Bölgesi ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından soruşturma altına alındı.  

ABD’li yetkililer tarafından sürdürülen soruşturmada, Digital Currency Group ve yan kuruluşu olan kripto kredi şirketi Genesis arasında geçen iç transferler araştırılıyor. Dört koldan saldırı altında kalan iki şirket, hem savcıların talepleri ile boğuşuyor hem de SEC’in erken aşama soruşturmasına ayak uydurmaya çalışıyor.  

Bununla birlikte DCG hakkında henüz herhangi bir iddianame hazırlanmış değil. Nitekim ABD kuruluşu da dava hakkında bir detay vermedi. DCG’den bir temsilci ise şirketin soruşturmadan haberinin bile olmadığı açıklamalarında bulundu ve ekledi:  

“DCG her zaman güçlü bir dürüstlük ilkesine göre hareket etmiştir ve faaliyetlerini her zaman yasal olarak yürütmüştür. DCG hakkında herhangi bir soruşturma olduğuna inanmak için hiçbir bilgimiz ya da nedenimiz yok.” 
Genesis, FTX çöküşünden etkilenen şirketler arasında

Bilindiği üzere FTX krizi, yalnızca kripto endüstrisini yerle bir etmekle kalmadı, aynı zamanda pek çok yatırımcı ve kripto şirketinin de büyük kayıplar yaşamasına neden oldu. Söz konusu çöküş ile birlikte pek çok kripto şirketi iflas ederken, kimileri de likidite sorunlarıyla boğuşmaya devam ediyor. Genesis de FTX çöküşünden etkilenen kripto şirketlerinden yalnızca bir tanesi. Şirket, FTX’in patlak verdiği tarihlerde, 10 Kasım 2022’de FTX borsasında toplamda 175 milyon dolarının kilitli kaldığını açıkladı. Daha sonrasında 16 Kasım 2022’de ise para çekme işlemlerini durdurdu ve yeniden yapılandırma aşamasına girmek için Moelis & Company şirketi ile anlaştı. 

Şu anda ise Genesis’in Gemini borsasına 900 milyon dolar borcu bulunuyor. Bilindiği üzere iki şirket Gemini Earn adlı programı birlikte yürütmüşlerdi. Gemini ise DCG’nin Genesis’e geri ödeme yapamadığını ve bu durumun da Gemini’nin müşterilerine ödeme yapamamasına yol açtığını iddia ediyor. 

Öte yandan DCG’nin diğer yan kuruluşları arasında ise Grayscale, medya kuruluşu CoinDesk, kripto borsası Luno ve Bitcoin (BTC) madencilik şirketi Foundry bulunuyor. Cointelegraph’ın da bildirdiği gibi, Grayscale güven fonlarının çoğunun büyük indirime girmiş durumda. Bildiriye göre, 4 Ocak tarihinden itibaren Ethereum Classic Trust yüzde 77, LiteCoin Trust yüzde 65 ve Bitcoin Cash Trust yüzde 57’lik değer kayıplarına maruz kaldı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Digital Currency Group, ABD’li yetkililer tarafından soruşturma altına alındı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!